»

Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno

Slo-Tech - Ponudnik oblačnih storitev Backblaze je pred časom objavil novo statistiko zanesljivosti diskov, ki so jo začeli objavljati predlani in lani. Vzorec diskov se je od leta 2013 podvojil in sedaj obsega 41.213 enot, kar omogoča statistično analizo. Večina diskov ima kapaciteto 4 TB, približno četrtina pa jih sodi v strežniške oziroma poslovne serije, ki naj bi bile zanesljivejše, pa so že lani demantirali.

Štiriterabajtneži sodijo med najzanesljivejše diske, so ugotovili. Največ imajo Seagatovih diskov, in sicer okoli 12.000, ki so imeli letno stopnjo pokvarljivosti 2,6 odstotka. To je malo, a še...

106 komentarjev

Samsung ostaja glavni dobavitelj procesorjev za Apple

Reuters - Po pričakovanjih bosta Samsung in Apple vztrajala v grenko-sladkem zavezništvu, ki navkljub občasno drugačnim predstavam v javnosti obema podjetjema izdatno koristi. Samsung bo ostal glavni proizvajalec čipov za prihajajoč Applov pametni telefon iPhone, kar smo napovedovali že decembra.

Samsung naj bi bil odgovoren za proizvodnjo približno treh četrtin vseh dobavljenih čipov, piše Reuters, sklicujoč se na južnokorejske časnike. Samsung bo čipe za Apple proizvajal v tovarni v Austinu v Texasu, ki je ena izmed dveh, ki so ju opremili za proizvodnjo v 14 nm-FinFET tehnologiji. Apple bo tako dobil čipe, na katerih se bo svetil dragocen napis Izdelano v ZDA.

Podatkov o teži pogodbe ni, a zagotovo ne gre za malo denarja. V letu 2013 naj bi Apple za...

47 komentarjev