»

Overclockanje Bartona

Digit Life - Če lahko razberete tole boste dobili potrdilo, da je Tajvanskim overklokerjem že uspelo naviti novega Bartona ki ji komaj prilezel iz rok inžinirjev. Sicer to ni nikakršno potrdilo, a na Digitalnem življenju so prevedli, da so novega Bartona, ki je deloval na 1833 megahertzih navili na poštenih 2323 MHz (185 x 12.5) in to le z zračnim hlajenjem, kar kaže na visok overklokerski potencial. Čudno je, da deluje pri zunanji frekvenci le 333-ih MHz namesto načrtovanih 400, a to razlagajo s tem, da je to le inžinirski primerek. Zakaj je velikost jedra malce večja? Zaradi dodatnih 256 kB cacha.Razložijo tudi, kaj pomenijo oznake:
AXDA1833DKT4D - Athlon XP, A – desktop, 1833 MHz, D - OPGA, K – 1.65V napetost jedra, Т - +90°C toplotna meja, 4 – 512Kb L2 cacha, D – 333 MHz FSB.

8 komentarjev

Sparkle GeforceFX

Digit Life - Proizvajalec GeForce kartic - tajvanski Sparkle - je objavil, da bo ob koncu januarja 2003 začel prodajati GeForceFX, drugače imenovani kot GeForceFX 5800 in 5800 Ultra. Grafični procesor 5800 Ultra različice bo predvidoma tiktakal s 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik delal kar na enem gigahertzu [8-O]. Uporabljal bo seveda tudi DDR-II. Pa cena? Okoli 500 do 600 evrov. Še povezava.Ostale slike dobite tukaj.

10 komentarjev

Nov procesor na staro ploščo

Viper's Lair - Še pomnite starih Penitum4 procesorjev? Da, tiste "nesrečne" serije, ki jo je Intel pohabil in jo opremil s samo 423 nožicami. No, ko je Intel spoznal svojo zmoto, so prešli na 478-nožično verzijo in vsi reveži, ki ste kupili Socket423 osnovno ploščo ste ostali na suhem. Nov procesor, nova plošča. Pa je res temu tako?

Na Viper's Lair so namreč ogledali pretvornik, ki vam omogoča, da nove procesorje namestite na stare Socket423 osnovne plošče. Se zadeva splača, koliko zgubite na performansah in kakšni so stroški v primerjavi z nakupom nove osnovne plošče, so bila vprašanja, s katerimi so se ukvarjali. V kolikor spadate med tiste, ki vas je Intel pustil na suhem, klik!

3 komentarji

Epox 8K9A2+

Hexus - Še en test. Da, uganili ste, matične plošče. Tokrat na Hexus.net, kjer so testirali Epoxovo umetnino na KT400 čipovju. 8K9A2+, kot jo je Epox veličastno poimenoval (no, ja [:D]), je tipična KT400 plošča, ki smo jih v novicah predstavili že mali milijon, tako da se pri samih lastnostih plošče ne bomo zadrževali. Morda velja omeniti le Epoxovo posebnost ali značilnost, kakor pač pogledate, LED debug display namreč. Če še imate kaj volje za branje testov že skorajda starega čipovja, go for it!

0 komentarjev

AthlonXP "Barton"

X-Bit Labs - Ja, očitno se bližajo časi, ko bodo Bartoni postali resničnost. Danes so se na internetu pojavile prve domnevne fotografije tega novega procesorja. Če si malce osvežimo spomin, Barton so od svojih predhodnikov, Thoroughbred procesorjev razlikuje po dodatnih 256 kB drugonivojskega predpomnilnika (skupaj tako 512 kB). Procesor je označen kot AXDA1833DKT4D (AIUAA stepping), kar pomeni, da je zmožen delovanja na 166 MHz vodilu. Model je tiktakal pri 1833 MHz, vendar AMD napoveduje, da je njegova hitrost primerljiva s kar za tisoč megahercev hitrejšim Penitumom 4. Mljask!

3 komentarji

Hercules 3D Prophet 9700 Pro

Hardware Zone - Očitno ATIjeva zverina Radeon 9700 Pro še dolgo ne bo pozabljena. Izšel je namreč nov test, ki so ga spisali na Hardware Zone. Tokrat je ATI-jev procesor uporabil Hercules in nanj pritrdil zelo lep in kar je najpomembnejše - bakren hladilnik. Vsi vemo, da je baker odličen prevodnik toplote, kar v teoriji pomeni boljše odvajanje toplote in s tem boljše hlajenje. Pa da ne bom celotne novice posvetil le hladilniku (ki se nadaljuje celo na zadnji strani kartice so rebra nad procesorjem), vam povem pe kaj drugega.

Radeon 9700 Pro ima še vedno največjo prepustnost pomnilnika, podporo DirectX9 ter 128 MB Samsungovega 2.86ns pomnilnka (teoretičnih 350 MHz). Kljub novemu GeForceuFX ima Radeon 9700 Pro večjo prepustnost pomnilnika, pa tudi v hitrosti procesorja ne zaostaja veliko. Odlična grafikulja, žal za veliko denarja. Klik!

0 komentarjev

Smilyxx-ov Slo-Tech

Slo-Tech - Naš forumaš in zelo pogosti pisec novic smilyxx se je odločil, da je njegova belo pobarvana soba tako zelo pusta in brezizrazna. Zato se je odločil, da si bo na eno izmed sten narisal velik napis "Slo-Tech".

In res, šel je v trgovino po barvo, na poti domov v trafiki kupil še nekaj časopisev in skupaj spravil tole:
Lepo je videti še koga drugega, ki ima kje napis Slo-Tech in da nisem sam s svojim ohišjem. [:D] Še ena slika se nahaja tukaj.

18 komentarjev

Tweakanje igric?

Tweak Town - Vsi poznamo zvrhovanje (tweakanje po alienovo [:D]) ter navijanje procesorjev in grafičnih kartic. Ampak igric? No, očitno bo že držalo, saj so na Tweak Town spisali članek o dodatnih možnostih ene izmed trenutno popularnejših igric Need For Speed: Hot Pursuit 2. Na strani bosta lahko našli oblilico načniov spreminjanja ločljivosti, tekstur in še mnogih podrobnosti, ki pripomorejo k kakovosti igre. Klik!

3 komentarji

Coolermaster HAC-V81 XDream

Metku.net - Tudi v svetu hlajenja procesorjev nista le Thermaltake ter Zalman. Coolermatser je izdal nov hladilnik, ki v sebi nosi moder ventilator. Ogledali so si ga na Metku Mod's. Velika prednost hladilnika je potenciometer, s katerim ročno nastavljamo vrtljaje ventilatorja. Pri največjih obratih je zelo glasen, a prikaže tudi dobre rezultate. Na žalost so rebra aluminijasta in je bakren le majhen krog na spodnjem delu. Pri namestitvi ventilatorja imamo lahko nekaj težav, tako kot jih je imel avtor članka, a vendar je končna ocena ventilatorja pozitivna. Klik!

0 komentarjev

Dodatek k članku "Ti4200@Ti4600"

Slo-Tech - Ker sem takoj po objavi članka dobil en manjši kupček e-mailov, v katerih me uporabniki sprašujete, kako in s katerim programom sem svojo grafično kartico navil in kako bi lahko to izvedli tudi vi, sem napisal še krajši vodič o tem, kako preko gonilnikov naviti vašega GeForcea (kateregakoli) in kako se izogniti omejitvi višine nastavljanja frekvence. Dodatek najdete na koncu članka.

0 komentarjev

Ponovno Granite Bay

Tom's Hardware - Kot vse kaže, je novo čipovje zelo popularno, saj plošče temelječe na njem prihajajo kot po tekočem traku. Še več pa je njihovih testov. Tokrat so si na Tom's Hardware pobliže pogledali to novo čipovje, ga primerjali s konkurentom nForce 2 in seveda stestirali štiri Granite Bay osnovne plošče podjetij Tyan, Gigabayte ter Asus, ki so tokrat osrednja tema. Posebnost teh plošč je sevda dvokanalni pomninik oz. DDR-II, ki na papirju kaže izjemne rezultate. Klik!

1 komentar