»

Procesorske vojne je konec

The inquirer - Novinarji, predvsem iz ekonomskih krogov, nas vsak dan bolj presenečajo. Tako je po poročanju Inquirerja Business Week v enem od člankov pokopal AMD in razglasil konec procesorske vojne. Lep primer, kaj se zgodi, ko ljudje presežejo strokovne okvire in začnejo prikazovati neresnice.

Kot lahko preberemo, naj bi bili razlogi, zaradi katerih naj bi AMD odstopil od nadaljnega razvoja, predvsem ekonomski, tesno pa jim sledi tehnološka nezmožnost prehoda na 90-nanometrsko tehnologijo. Kljub vsemu je smisel članka drugje, saj nam Mike Magee poskuša prikazati, kako bi zgledal trg mikroprocesorjev brez enega igralca.

Seznam se začne z ustavljenim razvojem, nadaljuje preko zmanjšane odgovornosti medijem in zvečane poslušnosti proizvajalcev matičnih plošč in se končno ustavi pri aspektu, ki bi najbolj prizadel širšo javnost. Gre seveda za cene, ki bi se lahko nesorazmerno povečale, pri tem pa je treba še upoštevati, da bi temu sledilo še zmanjšanje izdaje hitrejših modelov.

Kot avtor...

84 komentarjev

Večerno branje

Overclockers Australia - Med deskanjem po spletu sem naletel na par zanimivih zgodbic, ki vam jih podajam v branje.

Prva govori o nevarnosti, ki jo predstavlja Mandrake 9.2 Linux LG-jevim CDROM pogonom. Očitno se ne marata najbolje, tako da inštalacija tega operacijskega sistema povzroči takojšnjo smrt pogona.

Druga novička pa govori o dogodkih med snemanjem filma The Passion. Film govori o poslednjih urah življenja Jezusa, kar je zanimivo pa je to, da je v igralca, ki igra Jezusa, med snemanjem v Rimu udarila strela. Igralec ni bil poškodovan, producent pa je dejal, da je videl dim, ki se je pokadil iz igralčevih ušes.

14 komentarjev

Microsoft z milijardnim dobičkom

The Register - Kot poroča The Register, je Microsoft objavil poslovne rezultate prvega fiskalnega četrtletja, ki so zelo obetavni. Pridelali so 2,6 milijard dobička, kar je za 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Skupno so zaslužili 8,2 milijardi dolarjev oz. šest odstotkov več kot lani.

Kljub lepim številkam in še lepšim napovedim, v katerih napovedujejo krepko povečanje dobička v prihodnosti, pa situacija v Redmondu ni najbolj rožnata. Microsoft je namreč utrpel kar veliko škodo zaradi upada t.i. corporate pogodb s podjetji. Nekaj krivde pripisujejo težavam z varnostjo (črvi Blaster in podobni) ter vedno večjemu uveljavljanju Linuxa. Več o tem.

17 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Z IRC-om se ukvarjam:
nikoli.30%
(214)
redko;22%
(158)
Neprestano;16%
(109)
pogosto;15%
(103)
občasno15%
(103)
Kaj je to IRC?2%
(16)
Skupaj glasov: 703


Glede na to, da smo ravnokar zaključili s sejmom, nas zanima, kje oziroma na kakšen način ste izvedeli za našo stran. Anketo je predlagal Mate - specialist elektrotehnike [:D] .

7 komentarjev

Mac OS X Panther

Apple - V svetu Macov so že dalj časa krožile razne razvojne različice Applovega novega operacijskega sistema OSX 10.3 Panther. Od danes naprej lahko ta težko pričakovani OS tudi kupite. Na račun bomo prišli tudi slovenski ljubitelji Macov, saj bodo slovenski prodajalci Applove opreme prve pošiljke dobili že tekom naslednjega tedna. Cena pa žal še ni znana.

In kaj Panther ponuja? Po Applovih besedah naj bi imel novi OS kar 150 novih funkcij, najbolj pa izpostavljajo Xcode orodje za razvijalce programske opreme, Expose, originalno pogruntavščino ki olajša navigacijo med odprtimi programi, Fast User Switching in povsem prenovljeni Finder. Klik.

Obenem nas veseli, da naši bralci redno spremljate...

4 komentarji

ATI po XBOXu dobil še Motorolo

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs se je pojavila novica, da je podjetje Motorola izbralo kanadskega ATI-ja kot dobavitelja multimedijskih procesorjev za novo serijo mobilnih telefonov.

IMAGEON 2250, kakor se bo imenoval, bo moč najti v Motoroli V300, V500 in V600, skrbel bo za čim lepšo grafiko, zmogel pa bo tudi kodiranje v JPEG in dekodiranje iz JPEG ter MPEG - 4 zapisov v realnem času, ob vsem tem pa bo, zahvaljujoč novim tehnologijam, vgrajenim vanj, porabil malo energije.

7 komentarjev