» »

Microsoft z milijardnim dobičkom

Microsoft z milijardnim dobičkom

The Register - Kot poroča The Register, je Microsoft objavil poslovne rezultate prvega fiskalnega četrtletja, ki so zelo obetavni. Pridelali so 2,6 milijard dobička, kar je za 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Skupno so zaslužili 8,2 milijardi dolarjev oz. šest odstotkov več kot lani.

Kljub lepim številkam in še lepšim napovedim, v katerih napovedujejo krepko povečanje dobička v prihodnosti, pa situacija v Redmondu ni najbolj rožnata. Microsoft je namreč utrpel kar veliko škodo zaradi upada t.i. corporate pogodb s podjetji. Nekaj krivde pripisujejo težavam z varnostjo (črvi Blaster in podobni) ter vedno večjemu uveljavljanju Linuxa. Več o tem.

17 komentarjev

Thomas ::

Vsak cent so zaslužili - kaj nej rečem druzga?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DMouse ::

Hehe, Thomas bi bil rad linčan :D

boom-bar ::

Brez monopola in oviranja konkurence se dalec pride....
Legalizirajte mehke droge!!!

swar ::

Microsoft je namreč utrpel kar veliko škodo zaradi upada t.i. corporate pogodb s podjetji.
Joj kok so bogi ze laufam v trgovino po ene winse >:D

Rambo ::

Ko bi mi vsaj 1% svojega zaslužka nakazali :D

Pyr0Beast ::

hmm, nebi blo bolš, da jim odškrtneš 1 zelenca pr procu.

Če bi intel namenu 50% profit v cenejše proce in boljšo zmogljivost, bi bil že raj na zemlji (ampak to se ne bo nikoli zgodilo, vsaj jaz menim tako)


Sam, da ne bomo že spet začel o INTEL vs AMD
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

A tebe pa pozna ura? Tko da ne ločiš med Intelom in Microsoftom! :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

flipflop ::

Zaradi monopola,verjetno misli da so še Intel kupili.

kilergas ::

v cenejše proce in boljšo zmogljivost ,....streljas neumnosti?Cez vrh se ne da skocit,..;)

andrej ::

ne bi rad zacel novo vojno, ampak a ni cudno, da linux vedno bolj izpodriva windowse, microsoft pa vsaki kvartal belezi porast dobicka za 30% ;) tukaj nekaj ne stima ;) ne bom sel tako dalec kot Thomas, ker je tezko rect, kdo si kaj zasluzi, je pa dejstvo pa pri MS-ju garajo zraven pa imajo se dobro marketinsko masinerijo...

BigWhale ::

> pa imajo se dobro marketinsko masinerijo...

To je v bistvu edina RES dobra svar, ki jo ima MS. Vse ostalo ni pa nic posebnega. In ce imas dober marketing, bos prodal vse.

:)

kopernik ::

hja, Microsoft je mega korporacija. In Andrej, primerjati Microsoft in Linux je tako, kot bi primerjal Renault in Goodyear(samo kar se tiče tipa izdelkov, ne zaslužkov). Linux je SAMO operacijski sistem, Microsoft pa izdeluje praktično vse - od oper. sistema do igralne konzole.
Edina pravilna primerjava je primerjava MS windows z Linuxom. Vse drugo so bajke Microsoftovega PR-a. Oziroma, če že hočete take primerjave, potem primerjajte npr. IBM in Microsoft.

Koliko reklam ste videli po TV in časopisju za Microsoftove izdelke in koliko za Linux ?

Dejstvo je, da Linux izpodriva Winse . Zakaj? Zato, ker so tam, kjer so prešli na Linux, nekoč uporabljali windowse, sedaj jih pa ne. Če to ni izpodrivanje, potem ne vem kaj je. To, da Microsoft na veliko služi, je tudi posledica ogromne inercije, ki jo ima software. Za neko firmo je zelo drago zamenjati kompleten software. Zato še sedaj vidiš 30 let stare IBM-ove mašine v marsikaterem podjetju. Na desktopu je pač MS king of the kings. Meni osebno pa ne nudi nič takega, kar ne bi dobil z Linuxom. Igrice, ki so eden izmed adutov WIndowsev, mi ne pomenijo nič.

Rad bi poudaril samo še to, da so v računalniškem svetu (pa tudi drugod) velikokrat zmagovale rešitve, ki so bile daleč od tega, da bi bile najkvalitetnejše. Na trgu je pomembno samo to, koliko zaslužuš. Ravno zato je open-source edina alternativa Microsoftu(ne glede na njegove miljardne dobičke).

Thomas ::

Microsoftove igralne konzole so pa brezveze. Tako kot tudi vse druge. Windowsi so pomembni, za Office ne bom nič reku, ker ne poznam teh stvari prav dobro ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krator ::

Po mojem misrosoft proda več windosow kot v časih, vendar pa se mu manša deleš na tržišču. Kako? 1. Vedno več računalnikov, 2. Včasih je bla večina windosow piratskih, danes pa vse več folka kupuje orginale.

flipflop ::

Thomas,zakaj bi pa xbox bil brezveze?

necromncr ::

Microsoft os OS do konzole? LOL!

Linux: OS, realtime OS, programi, embed webserveji, routerji, kolzole, multimedijski predvajalniki all-in-one (movix), boot-from-cd OS.
Lahko MS naredi to? HAH!

OSI, OSI, OSI, OSI, OSI, ..!!!!

CaqKa ::

lahko. vendar ker je koda težko dostopna tudi ni takih programov.. eden izmed takih ki se z cdja zalaufajo jo erd commander... kar poglej si ga... linux tudi ni vse.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenova MSN

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
62812 (2812) FreeWilly
»

Druge izdaje Windows XP ne bo

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
222180 (2180) link_up
»

RedHat pozitivno

Oddelek: Novice / Ostale najave
62187 (2187) kopernik
»

Sojenje avtorju Blasterja B

Oddelek: Novice / Varnost
152552 (2552) Dr_M
»

Intel podvojil dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
62275 (2275) Pyr0Beast

Več podobnih tem