»

Vedno čista barva

Gizmodo - Ta nova barva, poimenovana Lotusan, posnema lotusov list, po katerem kapljice vode enostavno odtečejo. Prav tako odtečejo tudi na tej barvi, s čimer se močno zmanjša možnost rasti raznoraznih mikroorganizmov (bakterije, virusi, glive), ki naravnost obožujejo umazane , predvsem pa vlažne prostore. Razvijalci te barve razmišljajo tudi o izdelavi sprejev, s katerimi bi lahko naredili nanos te zaščitne barve tudi na npr. oblačilih. Tako jih skorajda nebi bilo potrebno več čistiti.Zaenkrat lahko barvo uporabimo na vseh betonskih in mineralnih stenah.

Še izvorni novici in uradna stran izdelka (v nemščini).

11 komentarjev

iPod Nano dovzeten za praske

Slashdot - Slashdot poroča, da se mnogo uporabnikov iPod Nano MP3 predvajalnika pritožuje, da se površina zlahka opraska. Nekaterih sicer ne motjo praske na ohišju, problem pa se pojavi, ko se opraska območje zaslona, saj se kaj kmalu opraska do te mere, da je skorajda neberljiv.

O tej neprijetni novici za vse uproabnike piše tudi the Register, kjer je omenjeno tudi, da je Jon Rubenstein, vodja Applovega iPod oddelka (v preteklosti je nadzoroval izdelavo PowerBooka s titanijevim ohišjem, ki pa je bil zelo neprijazen za brezžične mrežne signale) dejal, da je to skoraj nemogoče, saj naj bi bila površina narejena iz najtršega polikarbonata, mimogrede pa je vprašal še, če ga uporabniki v žepu nosijo skupaj s ključi.

Ogledate si lahko tudi precej obsežno temo na Applovih forumih. Zaenkrat se priporoča uporaba raznoraznih torbic, prozornih in obarvanih nalepk, lahko uporabite tudi prozorno samolepilno folijo, vsekakor pa ne odstranjujte zaščitne folije na novem Nanu.

34 komentarjev

Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kaj

več strani - Za konec te nedelje vam na Slo-Techu ponujamo več testov in novičk nadvse raznoliko obarvane narave. Za začetk je na vrsti Acer-jeva napoved, da bo začel s prodajo novih 20- in 24-inčnih zaslonov s 6 milisekundnim odzivnim časom za 538 oziroma 817 ameriških zelencev. Prvi novinci bodo na voljo v Tajvanu, v Evropi pa si jih lahko obetamo v zadnji četrtini leta (20-inčni modeli so v Evropi sicer že na voljo).

Naslednja na seznamu novic za konec dneva je umik uradnega Google Toolbara za Firefox iz bete. Trenutna verzija je torej 1.0.20050923, najbolj omembe vredna novost pa je Google Suggest.

Če še za trenutek postanemo še pri Googlu - slednji je začel s testiranji svojega Wi-fi omrežja na manjših območjih v okolici San Francisca. V prihodnjosti nameravajo ponuditi svoje Wi-Fi omrežje brezplačno vsem prebivalcem ZDA.

Ameriška vesoljska agencija, NASA, se ogreva za nakup ruskih raket tipa Sojuz z namenom vzdrževanja mednarodne vesoljske agencije. Ameriški kongres je nakup že...

9 komentarjev