»

Sodišče ohranilo prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji

ComputerWorld - Danes se je v Düsseldorfu nadaljeval postopek Appla proti Samsungu. Sprva je sodišče prepovedalo prodajo Samsungovega tabličnega računalnika Galaxy Tab 10.1 po EU, ker je bil preveč podoben Applovemu zaščitenemu iPadu 2 (dizajn je namreč Apple registriral pri Urad za harmonizacijo na notranjem trgu EU). Kasneje je sodišče ugotovilo, da nima pristojnosti za vseevropsko odločitev, zato je začasna odredba obveljala le v Nemčiji.

Po urniku se je postopek nadaljeval danes, ko sta se pred sodiščem prvikrat soočila Apple in Samsung. Razprava se je vrtela predvsem okrog vprašanja, ali so Applovi dokazi zaradi suma ponarejanja verodostojni. Čeprav je Galaxy Tab ožji in daljši od iPada 2, kar je Apple poizkušal...

146 komentarjev

RIM začenja testirati storitev BBM Music

vir: CNet
CNet - RIM je predstavil novo storitev BBM Music, ki je namenjena deljenju glasbe in s katero želi povečati priljubljenost svoje platforme BlackBerry. Za zdaj je BBM Music še v zaprti testni fazi beta, uradni izid pa naj bi se zgodil še pred koncem leta.

RIM se je povezal z založniki Universal, Sony, Warner in EMI. Tako bodo uporabniki lahko sestavili lastni glasbeni profil 50 najljubših skladb izmed več milijonov, ki bodo v zbirki v oblaki. Tega bodo nato lahko neomejeno poslušali na prenosnih telefonih BlackBerry, tudi ko ne bodo imeli dostopa do interneta. Vsak mesec bodo lahko zamenjali do...

2 komentarja

Google se je poravnal zaradi oglasov za nelegalne lekarne

The New York Times - Google se je poravnal z ameriškim pravosodnim ministrstvom zaradi prikazovanja oglasov za nelegalne spletne lekarne. Izpolnila so se majska pričakovanja, da bo Google moral odšteti pol milijarde dolarjev.

Spletne lekarne, ki v državi nimajo dovoljenja za prodajo zdravil, so pereč problem na internetu že več let. Leta 2003 so ZDA izvedle obsežno akcijo, po kateri sta...

7 komentarjev

Rusija neuspešno izstrelila tovorno plovilo proti ISS

BBC - Rusija je včeraj ob 15.00 uri po našem času z izstrelišča Bajkonur izstrelila tovorno plovilo Progress proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS), a tja ni nikoli prispelo. Progress M-12M je skupaj s tremi tonami zalog za ISS po 320 sekundah leta strmoglavil. Ostanki so padli na Zemljo v ruski republiki Altaj, približno 1500 km severovzhodno od Bajkonurja. Poškodovanih ni bilo, so pa popokala okna v okolici.

Ni še znano, kaj je bil razlog za neuspelo utirjenje. Če ga Ruska vesoljska agencija ne bo razvozlala kmalu, je pod vprašajem tudi naslednja misija 22. septembra, ko bi na ISS poleteli novi astronavti. To je bila prva resna težava s plovilom Progress, ki je doslej že 43-krat uspešno poletel na ISS in nazaj. Napaka se je zgodilo v tretji, zadnji potisni...

25 komentarjev

Steve Jobs odstopil z mesta generalnega direktorja Appla

Steve Jobs odhaja

Slo-Tech - Po tem ko je bil Steve Jobs na bolniškem dopustu od 17. januarja, je danes (in veljavno takoj) odstopil z mesta generalnega direktorja Appla. Njegovo mesto je prevzel Tim Cook, ki je že vodil Apple, medtem ko je bil Jobs na prejšnjem bolniškem dopustu med zdravljenjem raka. V svojem pismu direktorskega odboru je Apple prosil, da bi ostal kot predsednik direktorskega odbora, kar so mu tudi že odobrili.

Nazadnje ko je odšel na bolniški dopust, je Applova delnica kratkoročno strmoglavila. Kaj se bo dogajalo tokrat, bomo videli ob treh popoldan po našem času, ko se odpre newyorška borza.

119 komentarjev