»

Želje za Gnome 3.0

OSNews - Eugenia Loli-Queru, verjetno najuglednejša ocenjevalka odprtokodnega programja, je s svojimi prispevki že nekajkrat vplivala na odločitve razvijalcev. Tokrat je spisala seznam programov, ki jih predlaga za Gnome 3.0, ki bo predvidoma izšel čez slabo leto. Članek je že obrodil prve sadove, saj so na dan priplavale prve podrobnejše informacije o projektu gaim-vv. Ta želi priljubljenemu večprotokolnemu orodju za klepet, Gaimu, dodati možnosti za prenos zvoka in slike preko spletne kamere.

25 komentarjev

SuSE Linux 9.1

OSNews - V Nemčiji, Avstriji in Švici je že na voljo novi SuSE Linux 9.1, za ostali svet pa so Nemci pripravili živo distribucijo, SuSE LiveCD, prej znano kot Live-Eval ( zrcala). V nekaj dneh lahko pričakujemo novo različico najbolj priljubljene distribucije Linuxa v Evropi tudi na FTP-strežnikih, "škatle" pa bodo priromale v Slovenijo nekoliko pozneje. Podrobna predstavitev SuSE Linuxa 9.1 je zaenkrat na voljo samo v nemščini.

22 komentarjev

Nvu in Scribus na preizkušnji

PC Linux Online - Kljub množici prostih programov še vedno obstajajo opravila, za katera ni na razpolago odprtokodnih orodij, ki bi se enakomerno kosala z alternativo. Mednje prav gotovo sodita oblikovanje spletnih strani in namizno založništvo, a na srečo se stvari premikajo na bolje. Zelo vroča programa ta hip sta namreč oblikovalec spletnih strani Nvu in namizni založnik Scribus, ki postajata čedalje bolj zrela za resno uporabo. Prvega so si ogledali na Mad Penguin, drugega pa na OSNews.com.

2 komentarja

In zdaj še Microsoftova stran zgodbe ...

CNet - Potem ko je Evropska Unija Microsoft obsodila na 613 milijonov dolarjev težko kazen, je nastopil čas, da se začnejo zgodbe odpletati tudi za javnost. Najprej je na vrsti Microsoft, ki je tako izdal sedem strani dolg dokument (PDF), v katerem poskuša razložiti, zakaj je dejanje EU samo pretveza za uveljavitev novega zakona o intelektualni lastnini, ki naj bi imel negativne posledice tudi za ostale izdelovalce programske opreme. Odgovor EU o tem, kako in zakaj so prišli do takšnega zaključka, bo znan v četrtek, ko si bo lahko tudi javnost ogledala 300 strani dolg dokument Evropske Unije.

12 komentarjev

Prihajajoče digitalne mojstrovine

GamersHell.com - Playboy The Mansion je naslov igre, ki se pripravlja že nekaj časa. V igri bomo imeli vlogo šefa znane revije za odrasle, prirejali bomo zabave v dvorcu, oblikovali popularni časopis in se družili z znanimi osebnostmi. Po besedah avtorjev Groove Games in Arush Entertainment bo igra za Xbox in PS2 izšla to poletje, če in kdaj pa jo bomo uzrli na PC-jih, pa še ni znano. Krajši opis igre si preberite tukaj.

Po nekaj letih povprečno uspešnih iger iz serije NFS je Need For Speed: Underground pompozno udarila na trg in se razširila hitro kot kak virus (prodanih naj bi bilo več kot 5 milijonov primerkov). Postala je izredno popularna,...

8 komentarjev