» »

Nvu in Scribus na preizkušnji

Nvu in Scribus na preizkušnji

PC Linux Online - Kljub množici prostih programov še vedno obstajajo opravila, za katera ni na razpolago odprtokodnih orodij, ki bi se enakomerno kosala z alternativo. Mednje prav gotovo sodita oblikovanje spletnih strani in namizno založništvo, a na srečo se stvari premikajo na bolje. Zelo vroča programa ta hip sta namreč oblikovalec spletnih strani Nvu in namizni založnik Scribus, ki postajata čedalje bolj zrela za resno uporabo. Prvega so si ogledali na Mad Penguin, drugega pa na OSNews.com.

2 komentarja

Brane2 ::

Mah. Scribus je vsaj zame zaenkrat bolj zanimiv kot "vroc". Dokaj hitra zadeva, vendar bo se minilo, preden bom iz njega dobil res uporabne rezultate, kaj sele primerljive s Quarkom.

Kdo ve, cez nekaj verzij bo mogoce ze veliko bolje. Vsekakor zanimivo, a IMHO mnoge prenapihnjene novice delajo avtorjem omenjenih programov vec skode kot koristi.

Folk jih nalozi s prevelikimi pricakovanji in je potem samo razocaran...

mathjazz ::

Brane2: vroč še ne pomeni, da je že kar kul, ampak predvsem to, da je nov in zelo perspektiven izdelek, o katerem se čedalje več govori.

Tudi meni ni všeč veliko stvari. Ampak zadeva deluje in razlike med različicami so velike, tako da stvar hitro napreduje. In ker je Scribus dokaj nov (oz. se tako aktivno kot trenutno ne razvija prav dolgo) jasno še ne omogoča vsega, kar omogoča alternativa. Bo pa imel čedalje več vsega, kar ga loči do Quarka ali česarkoli že.
www.getfirefox.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Firefox 1.5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8911574 (8821) marhyo
»

Enlightenment se vrača

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
71971 (1971) Phoebus
»

Pestro pri namiznih okoljih

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
172561 (2561) noraguta
»

Želje za Gnome 3.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
252996 (2996) mathjazz
»

Intervju s Havocom Pennington

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52271 (2271) NoUse4AName

Več podobnih tem