»

Procesorje za Nokio bo delal Intel

Bloomberg - Telefonski gigant Nokia in procesorski gigant se pripravljata naj sodelovanje pri izdelavi telefonov. Kakor špekulira Bloomberg, bo Intel proizvajal procesorje za Nokio za mobilne naprave, s čimer naj bi si Intel zagotovil preboj na trg mobilnih telefonov. Več podrobnosti o dogovoru bo znanih danes zvečer, ko bosta Intel in Nokia pojasnila vsebino dogovora na tiskovni konferenci. Najverjetnejša kandidata, ki ju utegne Intel prodajati, sta SOC (system-on-chip) Moorestown in Medfield. Prvi je grajen v 45 nm-tehnologiji, medtem ko bo slednji sestavljen v 32 nm in ga pričakujemo šele leta 2011. Trenutno Nokiine telefone poganjajo ARM-procesorji podjetij Texas Instruments in Qualcomm.

19 komentarjev

Šestjedrni Opteroni že na prodaj

AMD Opteron

vir: AMD
X-Bit Labs - Na X-Bit Labs poročajo, da so na Japonskem že začeli prodajati AMD-jeve šestjedrnike serije Opteron s kodnim imenom Istanbul. Ti so namenjeni strežnikom, ki imajo dvoje ležišč za procesorja, moč pa jih je namestiti tudi v ustrezne matične plošče delovnih računalnikov, ki podpirajo Socket F podnožje. Na Akibi PC Hotline se model 2427 z 2,20 GHz prodaja 60.690 jenov (455 evrov), 2431 z 2,40 GHz 93.240 jenov (700 evrov), medtem ko 2435 (2,60 GHz) še ni dobavljiv. Procesorji vsebujejo 6 MB tretjenivojskega predpomnilnika, pol toliko drugonivojskega, dvokanalni krmilnik DDR2 in sedejo v podnožje Socket F, za razliko od Shanghaijev pa imajo še HyperTransport Assist. Grajeni so v 45 nm-tehnologiji in porabijo do 75 W energije.

25 komentarjev

Ralsky se je izrekel za krivega

Alan Ralsky

Slashdot - Alan Ralsky je ime, ki ga verjetno pozna vsak skrbnik filtrov proti spamu in administrator strežnikov, saj je eden izmed najbolj dejavnih spamerjev na svetu. Prvikrat je bil v zaporu že leta 1992, takrat za 50 dni zaradi prodaje neregistriranih vrednostih papirjev, kasneje pa je bil obsojen še mnogih kaznivih dejanj.

Te dni je v svojo kartoteko bržkone dodal naslednji žig, saj se je s skupaj s še štirimi kompanjoni izrekel za krivega v postopku, ki teče na sodišču v Detroitu. V njem peterici očitajo načrtovanje in izvedbe mednarodne delniške prevare, nekaterim posameznikom pa še pranje denarja in kršenje zakona proti spamu (CAN-SPAM).

Glavna obtožba je bila zaradi tako imenovane taktike pump and dump, kjer so ljudem prek...

8 komentarjev

iPhone 3GS z milijon prodanimi kosi v enem vikendu

vir: TG Daily
TG Daily - Hitri iPhone 3GS skupaj s 3. različico operacijskega sistema podira vse napovedi analitikov o prodajnih številkah oz. številu prenosov. Tudi najbolj optimistični analitiki so napovedovali zgolj 600.000 prenosov in namestitev, a je starejše aparate nadgradilo kar 6 milijonov uporabnikov. Obenem je Apple v le treh dneh prodal kar milijon novih iPhone 3GS, medtem ko so analitiki napovedovali zgolj 500.000 prodanih primerkov. Čeprav je druga strojna različica, iPhone 3G, prav tako dosegla milijon prodanih kosov v enem vikendu, dosežek ni enakovreden, saj se je 3G ob izidu prodajal v 22, 3GS pa v le osmih državah.

Nad uspehom je seveda navdušen tudi Steve Jobs, ki se v kratkem vrača na svoje delovno mesto po presaditvi jeter, ki je posledica raka na...

116 komentarjev

Windows XP se ne da

dobro znano namizje

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Windows 7, očitno vseeno še ne bo zadnji žebelj v krsto Windows XP. Prvotni načrti Microsofta so bili ponujati 6 mesečno obdobje, v katerem bi lahko uporabniki svoje Windows 7 zamenjali za Windows XP. A Microsoft je to obdobje potrojil na kar 18 mesecev, kar pomeni, da bo Windows XP živ še v letu 2011, 10 let po uradnem izidu.

Ta odločitev je posledica zaskrbljene industrije, ki ni vedela, če bodo podjetja lahko preselila vse svoje računalnike na Windows 7 brez težav, kljub vgrajenim virtualnim Windows XP v zmogljivejših različicah Windows 7. Tako bodo podjetja imela dovolj časa, da dodobra preizkusijo Windows 7 in migrirajo na novejši operacijski sistem brez večjih težav v...

120 komentarjev