»

Kako bi nastavljali Firefox?

Sanacija Firefoxa!

Mozillazine - V pričakovanju marčevske različice 1.1 je Ben Godger, glavni razvijalec ta hip najbolj vročega spletnega brskalnika, predstavil nova nastavitvena okna za prihajajoči Firefox. Največ sprememb zadeva organizacijo okna z nastavitvami, po katerem bomo krmarili z ikonami v zgornji in ne več stranski vrstici.

Prenovljeni sta tudi okni za nastavitve zasebnosti in napredne nastavitve, nova pa je možnost sanacije (sanitize), s katero zbrišemo želene zasebne podatke. V novem Firefoxu bomo lahko iskali tudi po piškotih, ki bodo urejeni po imenu gostitelja, in po upravitelju prenešenih datotekah.

Če imate...

59 komentarjev

Išče se nov registrar domen .net

več strani -

Konec letošnjega junija se izteče pogodba, ki jo je imel VeriSign z ICANN-om, v skladu s katero je VeriSign skrbel za registracijo in upravljanje .net vrhovnih domen. Pogača na mizi je vsekakor velika, saj je trenutno na spletu 5,1 milijona .net domen. Do četrtka, ko se je iztekel rok za oddajo ponudb, se je na razpis prijavilo pet podjetij: Versign, Afilias, Santan, Denic in CORE++. Analitiki so mnenja, da imata resne možnosti za zmago v bitki le VeriSign in Denic.

VeriSign se na vse pretege trudi obdržati trenutno skrbništvo, saj od vsake registracije .net domene dobijo šest dolarjev (ne glede na to, kdo jo dejansko proda) in bi izguba lastništva pomenila velik denarni primanjkljaj. Denic stavi prav na teh šest dolarjev in obljublja, da bo to ceno znižal, saj so dejanski stroški mnogo nižji. The Register v svojem članku upa, da bo zmagal Denic, saj bi to pomenilo konec VeriSignovega monopola, ki bi tako po letu 1999, ko je izgubil .org domene, ostal le še pri .com. Z novimi...

20 komentarjev

POT: Kožuharjenje

Kiberpipa - V torek, 25. januarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na POT: Kožuharjenje. Predava Matija Šuklje.

"Kožuharjenje" bo predavanje o tem, kako se da Linux okrasiti in prilagoditi posameznemu uporabniku. Vključevalo bo osnovno prilagajanje Bash, spreminjanje videza in občutka KDE ter Fluxbox in nekaterih drugih programov. V predavanje bo vključeno precej primerov in povezav do raznih strani s temami.

"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana.

7 komentarjev

RoboCop je dobil brata - spoznajte RoboGrunta!

Slo-Tech - O uporabi robotov v vojaške namene se je že govorilo in v zadnjih letih je videti vse več poskusov uporabe robotov, čeprav zaenkrat v vlogi enostavnejših sond, izvidniških letal itd. Govori se tudi o novi generaciji robotov za nadzor, ki jo bodo poslali v Irak nekje marca in bo dopolnila človeške sile pri nadzoru, izvidniških nalogah in podobnih akcijah - Slashdot.org.

Vendar vse to pa ni nič proti temu, kar je v pripravi.

Oglejte si naslednjo "prezentacijo" in presodite. Zaenkrat je zadeva seveda narejena s CG-opremo (tako kot RoboCop), vendar imajo verjetno kje v kakšni garaži tudi že ustrezno strojno opreme, če delajo take "promo" filme ...

79 komentarjev

Brezplačna Opera za izobraževalne ustanove

Opera Web Browser - Podjetje Opera Software je 12. januarja letos objavilo, da bo odslej izobraževalnim ustanovam ponujalo brezplačno licenco svojega internetnega brskalnika Opera (brez oglasov) za vse šolske računalnike, skupaj z brezplačno tehnično podporo. Brskalnik je posebej primeren za univerzitetna okolja, saj že v osnovni obliki ponuja vse funkcije, ki jih študentje potrebujejo, možne so pa tudi prilagoditve za potrebe šol, vključno z obveščanjem študentov prek za to namenjenega prostora.

Le nekaj dni za tem so objavili prve rezultate, po katerih se je v program prijavilo že več kot 500 izobraževalnih ustanov, ki tako svojim študentom odslej ponujajo varnejše in hitrejše brskanje po internetu.

Več informacij in prijava

22 komentarjev