»

Projekt SETI in Slo-Tech

SETI@Home - Tako, po dobrem mesecu premora je ponovno čas, da si ogledamo našo SETI skupinico. Med vsemi registrirani klubi smo na zavidljivem 160. mestu, medtem ko smo v skupnem seštevku 287., poudariti pa velja, da ekipa napreduje domala vsak dan. Včlanjenih je že 375 članov, ki so skupaj darovali 192 let procesorskega časa in predelali že 164131 paketkov, številka pa raste iz ure v uro. 43 uporabnikov je predelalo že čez tisoč paketkov, za kar jim gredo vse čestitke, 35 pa še niti enega; no, ja, vsaj voljo so pokazali. Če se želite skupini pridružiti, lahko to naredite tukaj, same statistike pa so na voljo tu in tu (podrobnejša verzija).

Samo ne sprašujte ponovno, kaj imamo od tega ... [;)]

18 komentarjev

Reid Ellison: Nova hekerska zvezda je rojena

The Register - Omenjeni 15-letni kalifornijski dijak je v sklopu svojega projekta vdrl v informacijski sistem svoje šole (beri: prostor, kjer so shranjene ocene dijakov) ter popravil svoje ocene iz čiste petice na zadnjo sprejemljivo. Mimogrede je ustvaril še tristransko poročilo -- predlog za izboljšanje varnosti na šolskem sistemu -- ter si za uspešno zaključen projekt zaslužil ugled v očeh učiteljskega zbora ter ravnatelja. Poleg tega se je njegovo ime pojavilo v novici na Registru ter Slo-Techu [:D].

Kakorkoli, njegov podvig je zaznamovalo tudi zelo domiselno geslo, "Silvia", ki ustreza šolski sekretarki (politično-korekten naziv za tajnico). Pristojni Reida nadvse hvalijo in izpostavljajo v pozitivni luči oz. spodbujajo pravi duh hekerstva, ne tistega o katerem mediji sicer veliko raje poročajo(-mo), a hkrati zapostavljajo nemalo takih, ki se s tovrstno problematiko ne ukvarjajo projektno: poznate sošolca, ki je odkril geslo šolskega računalniškega administratorja? Jaz jih...

Silvia. Le...

4 komentarji

Nova anketa

Slo-Tech -
Moj hrček zna:
zrolati Joint™ 51%
(553)
popivati 16%
(177)
preganjati kikle 15%
(162)
formatirati disk 13%
(137)
pošiljati SPAM 5%
(59)
Skupaj glasov: 1088
Rezultate si razlagajte sami [:D]. Nova anketa je, na željo uporabnikov, novoletno obarvana. Ha ha [:D].

4 komentarji

Računalnik - krogla

vir: Akiba
Akiba - Ponavadi so računalniška ohišja v obliki takega ali drugačnega kvadra. A tole ohišje je malce drugačno - ima namreč obliko krogle. Ta zelena (imajo tudi srebrno) zadevica je zanimiva predvsem oblikovno, saj je vsebina precej borna: zmanjšana matična plošča s samo enim PCI mestom, enim trdim diskom in DVD-ROMom, ki se odpre tako, da se dvigne ena polobla krogle. Primerno predvsem za računalnik za povezavo s televizijo ali za bahanje pred sosedi.

4 komentarji

MSIjev GeForce

Hardware Zone - nVidia je trenutno eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih procesorjev. Pred kratkim se je na policah (na žalost ne tudi pri nas) pojavila nova predstavnica družine GeForce -- imenuje se MSI G4Ti4200-VTD8X. Kot lahko razberemo iz njenega imena, je proizvajalec MSI -- ki ga bolje poznamo kot izdelovalca matičnih plošč -- ter ima zanimivo lastnost, ki je že zvezda stalnica pri ATIjevih karticah, da podpira AGP 3.0 (8x).To kartico so si ogledali na Hardware Zone.

3 komentarji

Zakaj je Slo-Tech bel?

Slo-Tech - Od danes pa vse do 5.1.2003 bo Slo-Tech preoblečen v belo, božično-novoletno preobleko. Tako smo sklenili danes, po zelo izčrpnem sestanku, saj smo enotnega mnenja, da v svojem življenju potrebujete tudi malo bele barve [:D]. Želimo vam vesel božič, srečno novo leto ter bel Slo-Tech [;)].

Če z božično-novoletnim belim stilom niste zadovoljni, lahko zadevo odpravite v dveh korakih: Stari stil bo vklopljen 5.1.2003.

48 komentarjev

HyperThreading tudi na VIA ploščah?

več strani - HyperThreading (HT) je Intelova nova tehnologija, o kateri smo že mnogo poročali, omogoča pa, da procesor teoretično izvaja dva ukaza na enkrat. S tem naj bil procesor optimalno izkoriščen, saj delujejo tudi tranzistorji, ki pri trenutni operaciji niso potrebni. Na žalost pa je HyperThreading doslej deloval le na novih Intelovih čipovjih. Zakaj preteklik?

Hja, stvari se očitno spreminjajo, saj so na spletni strani InpactHardware preizkusili delovanje Penituma4 3.06 GHz na plošči z Viinim naborom P4X400 in presenečeno ugotovili, da procesor deluje v HT načinu. Ali to pomeni, da bodo odslej tudi vse plošče na omenjenem naboru podpirale HT? Preveden klik!
...

5 komentarjev