»

BlackBerry odpušča

Slo-Tech - Težave v kanadskem taboru pametnih telefonov se nadaljujejo, saj se BlackBerry še vedno otepa izgube in stroške krči na vse načine. Mednje sodi tudi odpuščanje, ki bo sledilo letos. BlackBerry je potrdil neuradne govorice, ki so krožile od sredine tedna - odpustili bodo skoraj polovico zaposlenih.

Izmed približno 12.000 zaposlenih se bodo poslovili od 40 odstotkov, tako da bo v podjetju ostalo 7.000 ljudi. Že lani pa so odpustili še pet tisoč ljudi, tako da bo imel BlackBerry kmalu dve tretjini manj zaposlenih, kot so jih imeli v letu 2011. Do leta 2015 tako nameravajo znižati stroške za 50 odstotkov, ne le pri plačah, ampak tudi na drugih postavkah.

Nobena skrivnost ni, da gre...

8 komentarjev

iPhone 5S in A7 pod drobnogledom

Srce iPhone 5S

vir: AnandTech
AnandTech - iPhone 5S je ponekod naprodaj že nekaj dni, zato ni presenteljivo, da so pri iFixIt svoj primerek že razdrli in si ogledali njegovo notranjost. Presenečenj ni, saj je mobilnik praktično enak kot predhodnik z nekaj majhnimi razlikami. Potrdili so, da je baterija nekoliko prostornejša (1570 mAh proti 1440 mAh v iPhone 5, 5C ima 1507 mAh) ter da ima iPhone 5S vsega 1 GB delovnega pomnilnika. Zaradi dobro optimiziranega operacijskega sistema to morda ni tak problem (primer tega so konzole, ki z bistveno slabšo strojno opremo vseeno dosegajo spodobne rezultate pri modernih igrah), so pa tako količino pomnilnika kot kapaciteto baterije že prej objavili na Anandtechu.

Svoj primerek so očitno...

69 komentarjev

V končni verziji iOS 7 najdeni že dve luknji

The Verge - Že po nekaj dnevih od izida stabilne različice iOS 7 je bila najdena prva zanimiva luknja, ki je nadvse podobna tisti, ki se je pojavila ob izidu iOS 6.1. Nadobudni uporabniki lahko namreč zaščiten telefon (z geslom ali s prstnim odtisom) zaobidejo in dobijo dostop do lastnikovih slik, predala elektronske pošte, kratkih sporočil SMS in do računov Twitter, Facebook ter Flickr. Luknja se pojavlja tako na iPhonih kot iPadih (in po vsej verjetnosti tudi iPod Touchih). Apple se luknje že zaveda, krpanje pa je obljubljeno že za prvi popravek operacijskega sistema.Dostop do luknje je relativno preprost. Na zaklenjeni napravi s prstom potegnete navzgor s spodnjega roba, kar odpre nadzorni center, kjer so hitro-preklopni gumbi za brezžična...

23 komentarjev

Ubuntu Touch prihaja oktobra

Ubuntu na Galaxy Nexusih

vir: TechCrunch
The Verge - Januarja so pri Canonicalu povedali, da prve mobilne telefone z mobilno izdajo njihovega operacijskega sistema Ubuntu pričakujejo do konca leta oz. zgodaj prihodnje leto, nato pa so na Mobile World Congressu v februarju javnosti predstavili teste različice. Te so bile takrat bolj ali manj na hitro spacane skupaj (osnovane so bile celo na Androidu, aplikacij praktično ni bilo oz. so bile zgolj slike, ki so prikazovale njihov izgled), a se je Ubuntu Mobile vseeno počasi razvijal. Nedvomno je bila neuresničitev projekta Ubuntu Edge neprijetna stvar za cel projekt, a pri Canonicalu se ne dajo.

Končna izdaja Ubuntu Mobile do za namestitev na razvojna telefona, Galaxy Nexus in Nexus 4, na voljo že 17. oktobra. Ker pa Ubuntu Mobile ni namenjen le za mobilne...

89 komentarjev