»

Programi z Download.com oviti v dve plasti namestitve

Extremetech - Nadvse priljubljena spletna stran z brezplačnimi in preizkusnimi programi Download.com, ki je nekdaj veljala za enega redkih zaupanja vrednih skladišč programov, uvaja za uporabnike sila neprijetno spremembo. Vse nove verzije programov bodo odslej oblečene v poseben Cnetov (lastnik Download.com) namestitveni program.

To pomeni, da bo uporabnik s spleta vsakokrat prenesel namestitveni program (wrapping installer), ki bo šele nato z interneta potegnil želeni program. To uporabniku nalaga dodatno delo in nepotreben ovinek, a sploh ni najslabša stvar. Bolj problematično je, da želi omenjeni generični namestitveni program na vsak način uporabnika prepričati, da namesti tudi nepotrebno orodno vrstico Babylon....

63 komentarjev

Anonymous objavil elektronska sporočila podpredsednika Vanguarda

Richard Garcia (desno).

ComputerWorld - Hekerska skupina Anonymous je objavila dober gigabajt podatkov, ki so jih domnevno odtujili iz podjetja, ki dela za ameriško vojsko. Najdemo jih, kot je to že običaj, na Pastebinu, skupaj s spremljajočim komentarjem.

Skupina je zapisala, da gre za elektronska sporočila Richarda Garcie, ki je podpredsednik Vanguarda in član upravnega odbora InfraGarda, pred tem pa je bil 25 let agent Zveznega preiskovalnega urada FBI. Vanguard je znani pogodbeni dobavitelj za vojsko, InfraGard pa povezuje zasebne izvajalce in FBI pri naročilih. Sorodna skupina LulzSec je že junija napadla spletne strani atlantske podružnice InfraGarda.

V na novo objavljenem paketu dokumentov najdemo zapisnike sestankov, pogodbe, sheme, NDA-je, osebne informacije in nekaj drugih...

21 komentarjev

Stanford ponuja brezplačna internetna predavanja iz računalništva

Slashdot - Univerza Stanford se je zaradi dobrega odziva občinstva odločila razširiti ponudbo predmetov, ki so v celoti skupaj s posnetimi predavanji in nalogami za slušatelje dostopni na spletu. Začela sta Sebastian Thrun in Peter Norvig, ki sta na splet priobčila osnove umetne inteligence (skupina na redditu), sedaj pa sta dostopna še dva druga predmeta.

Gre za strojno učenje, ki ga predava Andrew Ng, in podatkovne baze, ki jih predava Jennifer Widom. Slušatelji - prijavi se lahko dobesedno kdorkoli, umetna inteligenca jih je imela prek 100.000 - bodo spremljali predavanja, ki so za lažje sledenje razkosana v 10-minutne prispevke. Poleg tega bodo dobivali tudi tedenske naloge, ki jih bodo na Stanfordu tudi pregledali in posredovali povratno informacijo. Posamezen predmet naj bi vzel od osem do deset ur časa tedensko, od tega bosta približno dve tretjini odpadli na samostojno delo pri reševanju problemov.

Prijave...

36 komentarjev

Mala zgodovina filmskega piratstva

Cotter s kamuflažirano kamero. Današnji snemalci jo skrijejo v torbo, ovratnike bund, plastične steklenice za kokakolo, invalidske vozičke, kamorkoli že.

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - Dandanes pridejo piratske kopije filmov z ruskih (R5) DVD oz. Bluray nosilcev, če pa je sila, pa kar iz posnetka filma znotraj kinodvorane (CAM). Filmska industrija in te ti. "cammerje" iz skupin kot so maVen, IMAGiNE, FLAWL3SS ali KoLOsEJ, pospešeno preganja z vstavljanjem vodnih žigov (watermarkov), sodelovanjem z lokalno policijo in nadzorom torrent omrežij. In kot poroča torrrent freak; tudi sto let nazaj ni bilo kaj posebej drugače.

Zgodba je profil o John William Cotterju, leta 1892 rojenemu Britancu, ki se je v letih po 1. svetovni vojni zaposlil kot filmski tehnik za podjetje Topical Budget, specializirano za (takrat) popularni nemi film. Topical Budget je leta 1922 zakupil ekskluzivne TV pravice za finale angleškega nogometnega pokala F.A. Cup in pri tem izrinil konkurenčno firmo British Pathé. Posnetki niso šli za živi prenos,...

98 komentarjev

Google+ dodaja preverjena imena

Google - Google je sprva poizkusil s prisilo, ko so vsem uporabnikom zagrozili, da jim bodo zaklenili uporabniške profile, če bodo vnašali lažne podatke. Izkazalo se je, da je vse prelahko nekoga po krivem označiti za tatu imena, pa tudi sicer uporabniki niso bili navdušeni z represijo. Googlovi inženirji so se bržkone posvetovali s psihologi in pripravili nov način, kako uporabnike pripraviti do predstavljanja z resničnimi imeni.

Namesto palice bolje deluje korenček, zato bo Google vsem preverjenim uporabnikom Google+ ob imenu dodelil majhno kljukico, nad katero se izpiše Preverjeno ime. Ideja je enostavna, saj želijo s tem označiti vse uporabnike, ki so dokazali, da je njihovo vneseno ime resnično pravo. Kako točno to dokazovanje poteka, Google v prvi fazi projekta še ni...

15 komentarjev