»

Apple in Amazon v tožbi za ime app store

BuisnessWeek Online - Ko je Amazon marca letos predstavil svojo spletno trgovino za aplikacije in jo poimenoval Amazon Appstore for Android, Apple ni tratil časa. Hitro so vložili tožbo zoper Amazon, češ da Amazon krši Applovo blagovno znamko, za katero se je Apple prijavil že leta 2008 takoj po izidu iPhona 3G. To ni bil prvi primer, saj je Microsoft že januarja letos na Ameriški urad za patente in blagovne oz. storitvene znamke naslovil zahtevo, da se Applu blagovna znamka App Store Applu ne podeli (Microsoft se je vmes pritožil tudi zaradi premajhne pisave).

Amazon se je konec aprila na Applovo tožbo odzval v predvidljivem tonu. Dejali so, da je app store generičen termin, sestavljen iz angleških besed app (okrajšava za aplikacijo) in...

87 komentarjev

Zla programska oprema tudi na macih

Ars Technica - Lažni protivirusni programi (scareware) so bila doslej domena Windows, kjer smo se morali nanje kar navaditi. Ti uporabniku ob okužbi namreč lažno prikažejo, kakor da na računalniku mrgoli virusov in ponudijo njihovo "očiščenje" v zameno za plačilo nekaj deset dolarjev. To seveda ni res; potrebno je le odstraniti poniglavi antivirus s pravim. Zadnje dni pa smo zasledili, da se je tovrstna zalegla zaredila tudi na macih, ki so doslej veljali za težje osvojljivo trdnjavo.

Ta teden se je na internetu raznesel program MAC Defender, ki enako straši uporabnike Mac OS X. To ni prvi, je pa zagotovo najbolj razširjeni kos škodljive programske opreme za mace. Četudi strokovnjaki in Apple zatrjujejo, da škodljive programske opreme na macih ni nič več kot običajno (torej zelo malo), pa zaposleni v Applovih trgovinah neuradno

34 komentarjev

Eksplozija v tovarni ipadov v Čengduju terjala dve življenji, proizvodnja ustavljena

Gizmodo - V petek okoli 13.10 ure po slovenskem času je v tovarni podjetja Foxconn v kitajskem mestu Čengdu odjeknila silovita eksplozija, v kateri sta dve osebi izgubili življenje, šestnajst pa je bilo poškodovanih, od tega so trije v kritičnem stanju. Eksplodiralo je v hali A05, kjer sestavljajo iPade 2. Oprema je popolnoma uničena, stavba pa še stoji.

Razlog za eksplozijo še ni znan, neuradno pa se omenja ultrafin prah, ki se uporablja za čiščenje zaslonov ipadov in ki je zelo vnetljiv. Nekdo naj bi s kajenjem zanetil požar, ki je prerasel v eksplozijo. Požar, ki je iz hale bruhal temen in potencialno strupen dim, je že pogašen, kitajske oblasti pa so že začele preiskavo. Eksplozijo sta potrdila tako Foxconn kot tudi Apple.

Zaradi poškodb...

48 komentarjev