» »

Amazon Appstore predstavljen

Amazon Appstore predstavljen

Veliko oglaševanje Angry Birds Rio

vir: TechCrunch
TechCrunch - Kot je bilo pričakovano je Amazon danes predstavil svoj Appstore za Android, kjer oglašujejo za Googlovo mobilno platformo ekskluzivno ponudbo Roviove najnovejše igre iz serije Angry Birds, Angry Birds Rio. Ta je prvi dan (še nekaj ur) popolnoma brezplačna v sklopu Amazonove akcije brezplačne aplikacije na dan. Amazon bo namreč vsak dan ponudil drugo sicer plačljivo aplikacijo popolnoma zastonj. Ob odprtju trgovine je bilo na voljo že 3800 aplikacij, po katerih je mogoče brskati tako z mobilnega telefona (z namensko aplikacijo) kot z osebnega računalnika, na katerem je aplikacije mogoče tudi preizkušati pol ure. Za slednje skrbi Amazonov oblak EC2, na katerem tečejo emulatorji, sam vmesnik na uporabnikovi strani pa deluje v Adobovemu Flashu. Plačilni sistem se poveže v Amazonov 1-Click sistem, za katerega morate imeti z Amazonom potrjeno kreditno kartico.

Razvijalci aplikacij bodo sicer dobili 70 % cene, ki jo bo postavil sam Amazon glede na stanje na trgu, cena pa bo načeloma nižja od konkurenčne v uradni Googlovi trgovini. V primeru, da Amazon močno zniža ceno aplikacije v akciji oz. jo ponudi celo zastonj, razvijalcu garantira vsaj 20 % prejšnje cene za vsak prenos. Ni veliko, a je brezplačna aplikacija za en dan odlična reklama, posledica česar bo močno povečano število prenosov. Slednje lahko potrdijo neodvisni razvijalci, katerim so zaslužki močno poskočili kljub velikim znižanjem na Valvovi digitalni trgovini z računalniškimi igrami Steam.

Brez težav seveda ne gre, saj je zaenkrat trgovina na voljo le za prebivalce ZDA. Onemogočeno je nameščanje tudi brezplačnih aplikacij, ne le plačljivih. Težave se pojavljajo tudi na pravnem področju, saj je Apple že vložil tožbo zaradi uporabe imena Appstore, ki je registriran za uporabo v trgovini za platformo iOS. Razlika je sicer v presledku, saj se Applova platforma imenuje App Store, Amazonova pa Appstore, a to Applovim odvetnikom vseeno ni po godu. Po besedah predstavnika so se za tožbo odločili šele po tem, ko so Amazon trikrat prosili za zamenjavo imena, brez da bi slednji reagiral.

Na suhem pa je ostal velik delež uporabnikov Androida izven ZDA. Hočemo Angry Birds Rio!

3 komentarji

sgdjkdlsugi4 ::

Igra ni dolga, sem 8 levelov pred koncem, nov content pa pride sele maja :(

RejZoR ::

Eh ta Apple spet drek meša. "app store" je splošni izraz za spletno štacuno z aplikacijami. Samo v skrajšani obliki.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Matjaz46 ::

Ja samo v Ameriki vse patentirajo, tako da se lahko tožarijo potem med seboj. Dandanes moraš res dobro premislit in pregledat kaj napišeš oz katero firmo odpreš, da ne fašeš tožbe.
Jaz bi tut že počas rad videl Android appstore na voljo pri nas, če že Google Market ne dela. :S


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerryjev androidni Priv se prodaja katastrofalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5620058 (17338)          
»

Kako zagnati igre za Android na tablici

Oddelek: Mobilne tehnologije
277991 (7588) KoMar-
»

Angry Birds Rio bodo sprva za Android na voljo le na Amazon Appstore

Oddelek: Novice / Android
103996 (3379) Dr_M
»

Desetina nadgradenj Windows Phone 7 neuspešnih

Oddelek: Novice / Windows Mobile
135823 (4873) deyco5
»

Mac OS X 10.6.6 prinesel Mac App Store (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5711951 (10063) narodno

Več podobnih tem