»

Sun Java Desktop System 2 na poti

OSNews - Po besedah Curtisa Sasakija, Sunovega podpredsednika za namizne rešitve, bo Sun Microsystems na konferenci Desktop Linux Summit v San Diegu naznanil izid drugega Java Desktop Systema, ki se bo zgodil prvi teden v maju. Najpomembnejše novosti lahko pričakujemo na področju upravljanja sistemov, kar pomeni, da bodo lahko stranke oddaljeno nameščale, nastavljale, nadgrajevale in vzdrževale namizne sisteme. Podrobnosti bodo znane na konferenci, Sun pa je že zdaj ponosen na 21 pogodb, ki jih je sklenil z izdelovalci OEM na področju prodaje izdelkov, ki konkurirajo namiznim rešitvam Microsofota. Klik!

0 komentarjev

ATi-jevi posodobljeni načrti

X-Bit Labs - ATi je sporočil informacije o novem, še ne izdanem, a zelo pričakovanem VPU-ju iz serije Radeon X800. Zaenkrat ni razloga za zamudo in po vsej verjetnosti je prva polovica maja pravi čas za splavitev novega VPU-ja, kot poroča X-Bit Labs.

ATi ima prav tako v načrtu izdati različice grafičnega procesorja R420. Poimenovani naj bi bili kot Radeon X800 PRO, Radeon X800 XT, Radeon X880 XT inu Radeon X800 SE. Modeli se bodo razlikovali po številu cevovodov, frekvenci procesorja in pomnilnika ter količini pomnilnika GDDR3. Predviden datum za izdajo Radeona X800 Pro je 4. oziroma 5. maj, medtem ko bo na ostale potrebno še malce počakati. Kot pa je že znano, ATi ne daje komentarjev glede neizdanih izdelkov. Klik!

4 komentarji

Toshiba najavila prvi 100 GB disk za prenosnike

Slashdot - Prenosniki računalniki so vse manj v zaostanku za običajnimi PC-ji, tako po hitrostih procesorjev, kot tudi po količini pomnilnika, grafičnih karticah in velikosti diskov. In prav slednji so sedaj dosegli magično mejo 100 GB. Toshiba je namreč predstavila prvi 2.5-palčni disk s kapaciteto 100 GB, ki v debelino meri vsega 9.5 mm. MK1031GAS, kot se model uradno imenuje, lahko doseže do 4200 obratov v minuti in ima povprečni iskalni čas 12ms. Priklopljen je preko vodila ATA 100 in tehta 99g. Razen nekoliko nizkih obratov nadvse primeren tudi za PC-je.

0 komentarjev

OpenOffice.org v obleki KDE

OOo kot del KDE

PC Linux Online - Na voljo je posebna različica najnovejšega OpenOffice.org 1.1.1, ki uporablja ogrodje domačih gradnikov KDE in zbirko ikon Crystal, ki je ravno tako del KDE. Na ta način je najbolj priljubljena prosta pisarniška zbirka postala bistveno bolj povezana z najbolj priljubljenim namiznim okoljem za Linux. To je še posebej pomembno za končne uporabnike, ki so se doslej pritoževali nad neskladno podobo namiznega okolja in zbirke, ki jo potrebujejo za vsakodnevna opravila. Klik!

In kdaj bosta tudi KDE in Gnome tako povezana ...

33 komentarjev

Igre in fizika

Shacknews - Tukaj najdete kratek intervju z Ronaldom Vuilleminom iz majhnega švicarskega podjetja Novodex. The NovodeX Physics SDK se imenuje njihov fizikalni pogon, ki ga bo podjetje Epic vgradilo v njihov naslednji grafični pogon UnrealEngine3 (čeljust spuščajoči letošnji GDC demo UE3 najdete tu). Nasledil bo fizikalni pogon Karma, ki je lovil jabolke z dreves v prejšnih verzijah UnrealEngina. Dolpoteg demo-različice pogona snemite tukaj.

6 komentarjev