»

Luknje v IE zakrpane

CNet - Varnostne pomanjkljivosti v Internet Explorerju, ki so dvignile veliko prahu, ker so bili prav z njihovo pomočjo iz Kitajske izvedeni napadi na Google in druga zahodna podjetja, so zakrpane. Microsoft je včeraj izdal izredni paket popravkov, v katerem je popravil osem varnostnih pomanjkljivosti, ki nastopajo v vseh verzijah od IE5 dalje. Jerry Bryant iz Microsofta pravi, da so sprva luknje nameravali zakrpati v rednem paketu popravkov, ki je načrtovan za 9. februar, a so zaradi pomembnosti pohiteli. V isti sapi dodaja, da so bili nanje opozorjeni že pred štirimi meseci in da je najbolj kritičen IE6, ki naj bi bil tudi edini neposredno zlorabljen v napadih. Čas bi bil, da ga pošljemo na smetišče zgodovine, kamor po devetih letih nedvomno sodi. Popravke in nove verzije Internet Explorerja snamete na Windows Update.

8 komentarjev

Tri četrtine Linuxove kode napisali profesionalci

Jonathan Corbet

Slashdot - Linux je resda brezplačen operacijski sistem, ki se je začel ljubiteljsko, a je postal resni igralec na trgu. In brezplačnost programske opreme ne pomeni, da so njegovi pisci revni kot cerkvene miši, ugotavlja Jonathan Corbet, ustanovitelj LWN.net in eden izmed sodelujočih pri dopolnjevanju jedra, na konferenci v novozelandskem Wellingtonu. Analiza kode, ki je bila v Linuxovo jedro dodana med decembrom 2008 in januarjem 2010, kaže, da so tri četrtine kode prispevali programerji, ki so bili za to početje plačani. V tem...

136 komentarjev

Google povečal dobiček

Gibanje cene delnice Googla v zadnjih treh mesecih

CNet - Google je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, v katerem so ponovno zabeležili izboljšanje poslovnega izida. Izvršni direktor Eric Schmidt ga je opisal kot izreden konec leta, ki je bilo podobno vlakcu smrti. Prihodki so v zadnjem kvartalu znašali 4,95 milijarde brez oz. 6,67 milijarde dolarjev s tako imenovanimi stroški pridobivanja prometa (traffic acquisition costs). Dobiček je v tem obdobju znašal 2,19 milijarde dolarjev, kar je za 35 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej.

Podrobnejša razčlenitev pokaže, da so strani v Googlovi lasti prinesle 4,42 milijarde dolarjev (66 odstotkov vseh prihodkov), medtem ko je preostanek odpadel na partnerske strani z AdSensom. Približno polovico prihodkov je Google pridelal izven ZDA.

Razkrili so še nekaj bilančnih...

0 komentarjev