»

EU dokončno obupala nad ACTO

Evropski komisar De Gucht, vodja projektov ACTA in CETA.

vir: SiOL
The Register - Evropska komisija je danes umaknila svojo junijsko prošnjo Sodišču EU, da presodi kompatibilnost besedila ACTE s pravom Unije. Umik pravzaprav ni nič več kot formalnost, a vseeno simbolizira dokončno smrt sporazuma na stari celini.

Komisije je bila prošnjo vložila še pred julijskim glasovanjem v parlamentu, upajoč, da bo slednji preložil glasovanje in ji s tem "podaril še nekaj časa", oz. omogočil glasovanje v terminu, ko pozornost javnosti ne bo tako zelo enoznačno osredinjena proti sporazumu. Skratka, želeli so zavlačevati, a jim ni uspelo: tako resorni komite parlamenta (INTA) kot potem še plenarno zasedanje (link zgoraj) sta več kot odločno zavrnili sprejem sporazuma v imenu EU. Ratifikacija s strani držav članic je...

101 komentar

Steam za Linux na voljo vsem

engadget - Valve je z dananšnjim dnem postavil GNU/Linux različico svojega klienta Stream v odprto beto, tako da je na voljo vsem. .deb paket za Ubuntu, Mint in sorodne sisteme dobite na njihovem strežniku, uporabniki ostalih distribucij pa morate malo pobrskati po googlu. Podrobnejša navodila za namestitev so tule.

Istočasno so predstavili nov način za prijavo napak, in sicer kot issue-te na njihovem (praznem) GitHub repotu. V samo nekaj urah se jih je pojavilo že 150, nekaj pa so jih že tudi zaprli.

Med podprtimi naslovi se najdejo Team Fortress 2, Amnesia, Killing Floor, Superbrothers: Sword and Sworcery, Trine 2 in World of Goo.

48 komentarjev