»

Prenosni trdi diski z nameščenimi trojanci

Schneier.com - Taipei Times poroča, da so odkrili, da sta bila na okrog 1800 prenosnih Maxtorjevih trdih diskov Basics 500G izdelanih na Tajskem "tovarniško nameščena" dva trojanska konja, ki sta se ob priklopu okuženega diska skušala samodejno zagnati.

Po uspešnem zagonu sta skušala poslati podatke iz računalnika na spletni strani www.nice8.org in www.we168.org, ki se nahajata na Kitajskem.

Postavlja se vprašanje, ali sta bila trojanska konja vključena v ceno diska, ali pa bi bilo disk brez njiju mogoče dobiti po nižji ceni...

33 komentarjev

"Ušel" priročnik iz Guantanamo Baya

Schneier.com - Na spletni strani wikileaks.org se je pojavil 238-stranski priročnik Camp Delta Standard Operating Procedures iz leta 2003.

Gre za priročnik za delo in ravnanje v zaporu Guantanamo Bay. Priročnik vsebuje tudi podrobna varnostna navodila ter navodila za ravnanje z zaporniki.

Navodila med drugim vsebujejo tudi varnostno zelo občutljive podatke, npr. dostopne kode za vrata (na strani 27.3). Priročnik je pred tem s tožbo že skušala pridobiti organizacija ACLU, vendar neuspešno.

9 komentarjev

Izgubljeni osebni podatki 25 milijonov Britancev

BBC - Pred kratkim so iz britanskega davčnega urada HM Revenue & Customs v National Audit Office poslali dva diska z osebnimi podatki 25 milijonov oseb. Po treh tednih so ugotovili, da diska nista prišla na cilj.

Izgubljena diska vsebujeta podatke o vseh prejemnikih otroškega dodatka, osebne podatke vseh družin z manj kot 16 let starimi otroci ter imena, naslove, rojstne podatke, številko zdravstvenega zavarovanja ter bančne podatke o 25 milijonih posameznikov.

Če so podatki prišli v napačne roke - policija zaenkrat sumi, da so se zgolj izgubili - grozi 25 milijonom Britancev kraja identitete in zlorabe bančnih računov.

Finančni minister Alistair Darling je že priznal napako, vodja davčnega urada Paul Gray pa je odstopil.

33 komentarjev