»

OfB Open Choice Awards 2003

PC Linux Online - Spletna stran Open for Business je podelila nagrade najboljšim odprtokodnim projektom na različnih področjih. Najvidnejši nagrajenci so:
  • Najboljša distribucija: Mandrake Linux 9.1
  • Najboljše namizno okolje: KDE 3.1
  • Najboljša pisarniška zbirka: OpenOffice.org 1.1 (RC)
  • Najboljši brskalnik: Konqueror 3.1
  • Najboljši poštni odjemalec: Evolution 1.4
  • Najboljše orodje za neposredno sporočanje: Gaim 0.68
Zanimivo je, da so omenjeni nagrajenci vsi poslovenjeni ali v aktivnem postopku slovenjenja.

5 komentarjev

Avtor Mellise pomaga FBI

Houston Chronicle - David Smith, zloglasni avtor virusa Melise, je bil, kakor smo že poročali, maja 2002 obsojen na 20 mesecev zapora. Te dni pa so v javnost pricurljali dodatni podatki, čemu tako mila kazen. David je kmalu po aretaciji začel delati skupaj z FBI na razkrinkanju še drugih piscev virusov.

Tako je skoraj dve leti po podzemlju interneta zbiral podatke podatke o drugih piscih računalniških virusov. Na ta način sta bila razkrinkana Jan De Wit, avtor virusa Anna Kournikova, in Simon Vallor, avtor virusa Gokar. Prav tako je pomagal FBI pri razvoju orodij za boj proti spletnim nepridipravom.

12 komentarjev

Barton 2600+ naprodaj

X-Bit Labs - Kot poročajo ruski X-Bit Labs, se je ta vikend na japonskih prodajnih policah znašel Barton 2600+, ki smo ga napovedovali že dalj časa. To je že tretji AMD-jev procesor, ki je označen kot AthlonXP 2600+. Prvi je tiktakal pri 2133 MHz (z 266 FSB-MHz), drugi pa pri 2083 MHz, a je imel hitrejše, 333 MHz vodilo.

Barton kot tretja inačica tega procesorja teče pri skromnih 1917 MHz, a prinaša dodatnih 256 kB L2 predpomnilnika, 0,13-mikronsko tehnologijo izdelave in deklarirano 68,3-vatno porabo električne energije pri 1,65 V napetosti. Cene se gibljejo med 105 in 115 dolarji. Več o tem.

7 komentarjev

Tisoč sto G5

Slashdot - Virginia Tech je že nekaj časa nazaj naznanila nov superračunalnik, zgrajen iz tisoč sto (1100) G5 računalnikov. Pred kratkim so ga začeli sestavljati in na spletu so se pojavile prve slike tega neverjetnega projekta. Uporabili ga bodo predvsem za računanja na področju kemije. Pri sestavljanju si izdatno pomagajo s prostovoljno pomočjo študentov, ki imajo verjetno tudi lastne načrte, za kaj vse bo ta neverjetna računska moč uporabna. Fold On [:D].

13 komentarjev