»

Izšla nova Galaxy Taba S2

TechRadar UK - Dobro leto dni po predstavitvi tablic Galaxy Tab S je Samsung predstavil njuni naslednici s predvidljivim imenom: Galaxy Tab S2. Novi tablici sta nekoliko zmogljivejši in, to opazimo že na prvi pogled, nekoliko manjši. Večji model ima zaslon z diagonalo dolžine 9,7 palca, manjša pa meri natanko 8,0 palcev. Večja tablica meri 237 x 169 x 5,6 milmetra in tehta 389 gramov, manjša pa 199 x 135 x 5,6 mm in tehta 265 gramov. Če pogledamo tablico od daleč, je podobnost z iPadom Air 2 velika (glej sliko).

Zaslona AMOLED na obeh imata ločljivost 2048 x 1536 točk (preračunano to pomeni 320 ppi za manjšo in...

20 komentarjev

Obeta se nam največje iskanje Nezemljanov v zgodovini

Slo-Tech - Čeprav se z vsakim novim spoznanjem o vesolju utrjuje dejstvo, da smo v vesolje zelo verjetno sami, to vseh ni odvrnilo od iskanja nezemeljskega življenja. V ZDA živeči milijonar ruskega porekla Yuri Milner, ki ga poznamo kot drznega in uspešnega vlagatelja v prihajajoče tehnologije (z vložki v Facebook in Twitter je zaslužil več milijard) in lastnika DST Global, bo v naslednjih 10 letih za iskanje malih zelenih namenil 100 milijonov dolarjev. V projektu bo sodeloval z britanskim fizikom Stephenom Hawkingom, Martinom Reesom in Frankom Drakom, ki ga poznamo po sloviti enačbi.

Projekt se imenuje Breakthrough Initiatives in ga sestavljata dva programa: Breakthrough Listen in Breakthrough Message. S prvim bodo s teleskopoma...

286 komentarjev

Razlog za nesrečo Falcona 9 bržkone slab opornik

NASASpaceFlight.com - Izvršni direktor SpaceX Elon Musk je v telefonski konferenci razkril preliminarne izsledke raziskave nesreče rakete Falcon 9, s katero je bilo 28. junija izgubljeno tudi plovilo Dragon z več tonami zalog, opreme in novih instrumentov za Mednarodno vesoljsko postajo (ISS). Razlog je bil slab opornik, ki je popustil pod silo, ki bi jo bil moral glede na specifikacije vzdržati. To je povzročilo kaskado dogodkov, ki so vodili do izgube plovila, prve nesreče SpaceX po osemnajstih uspešnih izstrelitvah te rakete.

Raketa je eksplodirala 139 sekund po vzletu. Razvozlavanje vzroka je bilo zapleteno, ker so prve podatke, ki so kazali na kakršnekoli težave, dobili šele 893 milisekund pred izgubo telemetrije s plovila, medtem ko so dotlej vsi senzorji kazali normalno...

9 komentarjev