»

Še en test monitorjev

NeoSeeker - Če smo v prejšnji novici imeli test "navadnega" monitorja, naj imamo sedaj še test LCD monitorja. Na testu je bil Samsung 152T TFT LCD, velikosti 15". Monitor izgleda kar malce drugačen, tudi kar se tiče držala. Povzetki testa so, da izgleda dobro poleg tega pa se tudi na testih odreže dobro. Kvaliteta slike in ekrana je nadpovprečna in sami ga postavljajo med enega izmed boljših 15" LCD-jev na trgu. Klik!

0 komentarjev

Test monitorja Sony CPDG520

Tweak Town - Sony je že veliko let tudi proizvajalec monitorjev. Tokrat imate pred sabo test njihovega monitorja CPDG520. Le ta je 21", ima pa FD Trinitronski CRT ekran (z 19.8" velikostjo vidne površine). Vsem, ki iščejo dober, a velik monitor, bi lahko G520 prišel prav. Pohvalili so velikost ekrana, visoke resolucije ter raven ekran, ni pa jim bila všeč velikost in teža. Prav tako so imeli probleme tudi avtomatskim nastavljanjem velikosti slike. Na testu je dobil oceno 9/10. Klik!

1 komentar

Mičkan PC™

Tweaker's Asylum - Shuttle SS40G je majhen pc. Vsebuje pa naslednje stvari:

 • AMD Athlon/Duron z 200/266 MHz Socket A procesor
 • 2 DDR200/266 SDRAM, 4 USB 1.1 porte, 3 IEEE1294 porte
 • itegrirano SIS 315 grafično kartico
 • itegrirano zvočno kartico in 10/100 mrežno kartico
 • ATA 33/66/100 IDE vmesnik
 • 2 PCI slota
 • in še nekaj stvari...


 • Zadevica izgleda zanimivo, na testu pa so ugotovili, da je SS40G zelo dobra zadeva, edino nad pomanjkanjem ATA133 in podporo DDR333 niso najbolj navdušeni. Klik!

  2 komentarja

  Novi IBM diski

  Digit Life - Pri Digit Life so vzeli na primerjalni test 2 nova IBM diska, IBM IC35L040AVVN07-0 (40 GB) in IBM IC35L020AVVN07-0 (20 GB). Še vedno spadata pod oznako 120GXP oz. Vancouver, toda že vizualno je nekaj razlik. Žal zadeva razočara, posebej zaradi majhne kapacitete, pa tudi po testih so slabši od starejših diskov. Več o tem tu.

  5 komentarjev

  Prvi hardwareski MPEG-4 dekoder

  Tom's Hardware - Pri Tomu so na test vzeli Sigma Design PCI kartico z Realmagic EM8475 čipom. Skupaj z njo dobimo v paketu še lepo število kablov ter daljinec, vse skupaj za borih 99 amerikanerjev. Kako se adeva obrestuje v rabi? Ugotovili so, da lahko sedaj tudi s starim PII 300 gledamo filme v MPEG-4 formatu v celozaslonskem načinu brez težav. Zaključijo s tem, da je izdelek zelo primeren za tiste z bolj počasnimi računali. Klik!

  3 komentarji

  Toshibino prenosno MP3 igralo

  CDR-Info - Toshiba bo kmalu začela prodajati svoj lasten prenosni MP3 igralnik, ki bo imel 5 GB trdega diska, imenoval pa se bo GIGABEAT. Opremljen bo z 480 Mbps USB 2.0 terminalom, prav tako pa je lahko povezan preko USB 1.1 vmesnika. Na prodajne police naj bi prišel 22. tega meseca (torej, jutri [:D]), predvidena cena pa naj bi bila okoli 400 ameriških zelenih. Klik!

  1 komentar

  Nov hack za Xbox

  I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

  5 komentarjev

  Megaherci: so pomembni ali ne?

  2CPU - Kot najbrž vsi veste, obstajata glede meganihajev dve mnenji: da so pomembni in da ne. Pristaš prvega mnenja je Intel, za drugega pa navija AMD. Pogled na trg procesorjev pove, zakaj - Intel ima trenutno (po MHz) hitrejše procesorje, AMD pa počasnejše. Vendar ni bilo vedno tako - ob splavitvi Athlonov z hitrostjo čez 1 GHz, ko je Intelu njegov P3 povzročal težave - ni hotel delovati na večjih frekvencah, kot AMD - je bila situacija obrnjena. AMD je navijal za megaherce, Intel pa ne. Sedaj se nam spet obeta sprememba pri pomembnosti emhazejčkov, saj se nezadržno bliža izid AMDjevih Hammer procesorjev, ki bodo delovali na do dvakrat višji frekvenci kot Intelovi Itaniumi 2. In kaj bosta sedaj Intel in AMD naredila? Preprosto - Intel bo kupce prepričeval, da hitrost ni pomembna, AMD pa, da je številka še kako ključnega pomena. Ah ja - ko bi se le že enkrat odločila, kako in kaj.

  5 komentarjev