»

Kdaj torej DDR?

X-Bit Labs - Po vseh teh slabih novicah se seveda postavlja vprašanje kdaj bomo zares ugledali kakšne DDR matične plošče in pomnilnik. Odgovor je precej zapleten, saj je trenutno le en proizvajalec sposoben dostavljati DDR čipovje v velikih količinah, in to je AMD. Kot vemo, pa ima AMDjevo čipovje nekatere težave, tako da so proizvajalci zelo previdni pri vgradnji. Druga dva, ALi in VIA, sta trenutno še v fazi testiranja, tako da masovno proizvodnjo lahko pričakujemo komaj nekje v začetku naslednjega leta. Iz vsega tega je mogoče sklepati, da se DDR era računalništva zagotovo ne bo začela prej, kot nekje v prvi polovici naslednjega leta. D0h [:(].

0 komentarjev

Nvidia preložila izzid Crusha

X-Bit Labs - Po velikem navdušenju, ki smo ga zadnje mesece bili deležni glede DDRja, se je zadeva precej umirila. Tehnologija očitno še ni zrela za proizvodnjo in širšo uporabo, saj so vsi proizvajalci, ki so prej ponosno napovedovali svoje izdelke kar nekam poniknili. Celo velika Nvidia, ki je oglaševala svoje megastično Crush čipovje je raje preložila izzid. Prvi primerki čipovja naj bi se pojavili že to leto, toda videli jih bomo komaj v prvem četrtletju 2001. To seveda pomeni, da bodo kar precej zamujali tudi izdelki, zgrajeni okoli Crusha, in tako so nekateri proizvajalci matičnih plošč Crush že umaknili iz načrtov za prihodnost. Slabo to, slabo...

0 komentarjev

Kako NE!! sestavljati računalnik

Jaz - Odličen članek o sestavljanju, oziroma nesestavljanju računalnikov, so pripravili pri HardwareCentral. Ob vsej debati o sestavljanju in modificiranju računal tule na slo-techovem forumu, se bo najbrž marsikak nadebudnež polotil svoje strojne opreme na lastno pest. Svetujem, da si pred morebitnim posegom v drobovje računalnika obvezno preberete tale zelo poučen članek. Seveda pa moram dodati: "vsi posegi so na lastno odgovornost!"

1 komentar

Windows 2000 SP2 beta

The-Ctrl-Alt-Del - Že nekaj dni nazaj je v spletu završalo, ker je Microsoft objavil SP2 beta za Windows 2000, no kmalu so bili vsi linki nemi. Tokrat pa gre zares, tukaj si lahko dolvzamete 99.5 MB dolgo datoteko z najnovejšimi popravki za vaš priljubljeni OS. Mislim, da je odveč poudarjati uporabo na lastno odgovornost, čeprav je v tej debati na Beta News precej poročil o zelo lepo delujočem popravku, ki naj bi dejansko pohitril in ozdravil vaš sistem ter mu dodal novih moči. [:))]Jaz predlagam previdnost, odločitev pa je vaša. [:))]

4 komentarji

Nvidia + 3dfx

Digit Life - Na Digit Life so objavili dva zanimiva intervjuja, ki se nanašata na združitev zgoraj omenjenih gigantov industrije grafičnih pospeševalnikov.Prvi je bil izprašan eden izmed bivših 3dfx-ovcev (na njegovo željo je ostal v anonimnosti), ki je situacijo na grobo opisal kot veliko polomijo in nasploh deluje precej jezno (v bistvu ga gre popolnoma razumeti). Drugi pa je David Harold iz Imagination Technologies, ki je bil malo bolj prizanesljiv in njegove napovedi niso tako črnoglede. Vsekakor si tadva intervjuja oglejte, če vas tema vsaj malo zanima.

0 komentarjev