»

Google dobil svežo preobleko

Primer aktualne preobleke.

Neowin - Poleg tistih strani, ki jih avtorji brskalnikov ter ISP-ji nastavijo za domače, je med najpopularnejšimi vsekakor Google, stran, ki je pravzaprav najbolj znana ravno po svoji preprostosti. Pred približno dvema letoma so obiskovalcem omogočili, da se prijavijo in si Google uredijo po lastnih merah, s čemer so naleteli na precej dober odziv. Zato so se odločili, da potezo nadaljujejo in tako po novem ponujajo preobleke za omenjeni Google Home Page, ki se bojda odzivajo tudi na trenutno obdobje dneva. Novica izvira z Neowin-a.

24 komentarjev

Clocky v trgovinah

Gadget Review - Tisti, ki radi spremljajo novice o različnih bolj in manj praktičnih ter inovativnih izumih, gotovo poznajo Clocky -- budilko s kolesi, ki se vsako jutro odpelje najde novo skrivališče, s čemer poskrbi, da ne zamudite v službo/šolo.Do pred kratkim je šlo zgolj za prototip, a očitno je bila ideja dovolj dobra, da so Clocky-ja obrili, zapakirali v komercialno bolj ustrezno pakiranje in poslali na police trgovin. Na voljo je v nekaj nevpadljivih barvah, zanj pa boste odšteli petdeset dolarjev, pravijo na Gadget Review.

19 komentarjev

Leteči glodalec

Crazy PC - Brez skrbi, ne govorim o letečih vevercah, ki bi bile za to stran popolnoma neprimerne, temveč o, za nas računalničarje (ter predvsem igralce streljačin), veliko bolj zanimivi novosti.

Le-ta je lebdeča miška. Prototip, ki so ga izdelali pri Crazy PC, tako popolnoma odpravi trenje, saj s pomočjo elektromagnetov lebdi približno centimeter nad podlago. Povsem igračarski je senzor premikanja, ki lahko zazna kar 6000 točk na palec. Miška ima standardno število gumbov (torej tri) in kolešček, za bling faktor pa poskrbi modra osvetlitev z LED diodami ter priložena podloga iz brušenega aluminija (ki tudi omogoča lebdenje).

Zaradi lahkote premikanja pa miška ni primerna le za igračarje, temveč tudi za obolele za artritisom.

Poraja pa se vprašanje, kaj se bo zgodilo nam uporabnikom katodnih monitorjev - se bomo počutili, kot da jemo mušnice?

15 komentarjev

Nova izdaja Xbox-a 360 očitno resnična

Daily Tech - Pred slabima dvema letoma izdano Microsoftovo konzolo naj bi po nekaterih govoricah že v preteklih mesecih nadomestila druga izdaja z nekaj dodatnimi bombončki. Po kopici meglenih fotografij novih enot in natolcevanj z vseh strani spleta je padla tudi precej uradna izjava, da letos posodobljene konzole ne bo, zdaj pa se zadeve, vsaj tako izgleda, spet obračajo.

V aprilski številki revije Game Informer naj bi se pojavile fotografije črnega...

3 komentarji

Predelava Mac G3 ohišja za domovanje PC-ja, avtorja suntrace1

Slo-Tech - Slo-Tech je zrasel na entuzijazmu navijalcev in modifikatorjev, običajno so imeli/imajo staroselci ST-ha veselja do obojega. Da je modificiranje še vedno razvito, je dokazal suntrace1, ki je pred dobrim letom oznanil, da bo predelal Applovo ohišje G3 za domovanje PC-jevskih komponent.

Projekt je končan, v tej temi pa si lahko ogledate proces izdelave in fotodokumentacijo.Čestitke in pohvale tudi iz naše strani!

4 komentarji

PAL Playstation 3 in združljivost za nazaj

Sony - Pred kratkim smo lahko prebrali novico o vprašljivem poganjanju iger za PS2 in PS na Playstationu nove generacije, saj so se Japonci odločili slediti njihovim načrtom in v PAL različico niso vključili čipa (EE+GS), ki ga imata Japonska in Ameriška različica.

Danes se je na Sonyjevi spletni strani pojavil seznam iger, ki tečejo na PS3 s firmwarom 1.6. Seznam je razdeljen po državah, nato pa po abecedi. Igre imajo tudi oceno (oz. kvadratek) od 1 do 3, ki nakazuje stopnjo združljivosti.

Seznam je precej obsežen, tako da se evropski navdušenci lahko potolažijo.

12 komentarjev

Resničnost, glasba v času interneta

Slo-Tech - Danes (torek) vas ob 18.05 vabimo pred male ekrane, kjer bo zopet na sporedu Resnična resničnost, zaenkrat še vedno edina računalniška TV oddaja na sončni strani alp.

Tokrat bomo govorili o glasbi v času interneta. O tem kako se le ta spreminja smo se pogovarjali z Nikolo Sekulovičem znanim glasbenikom (Demolition group, Laibach,...), ki je tudi svetovalec Dallas records.

Pogledali smo si kako se je računalnik naselil v glasbeni studio in kako se je studio skrčil v računalnik, pa o glasbilih, ki vsa po vrsti znajo jezik MIDI in o spletnih forumih za glasbenike. Intervjujali smo tudi člana benda The stroj in polovico dueta Random Logic.

Nenagradno vprašanje pa je kateri internetno-glasbeni fenomen bo oponašal Gašper na začetku oddaje. :) Danes ob 18.05 na prvem programu TVS.

Ah, da ne pozabimo... imamo tudi novo voditeljico rubrike Internet!

22 komentarjev