»

Nov članek o DirectX 9!

Slo-Tech - Po dobrem mesecu predaha je na vrsti novo branje o prenovljenem skupku grafičnih knjižnic, DirectX 9 poimenovanem. Senitel, naš grafikmojster, se je spravil opisovati izboljšave, ki jih je Microsoft v DirectX 9 tudi vprogramiral. Vse o povpraševalnem mehanizmu, dinamičnem odmikanju oglišč ter možnosti prikazovanja porničev na eni sami teksturi! Klik!

14 komentarjev

Opteroni ...

X-Bit Labs -

Izid Opteronov je vedno težje pričakovan in komaj čakamo, da bo vendarle napočil tisti 22. april, ko se bo njihova prodaja uradno pričela. Do takrat nam ostanejo le špekulacije in premlevanje vseh mogočih podatkov o novih procesorjih, ki so že na voljo. Začnimo s frekvencami. Opteroni bodo sprva dobavljivi s takti 1,40, 1,60 ter 1,80 GHz, kasneje pa se jim bo pridružil tudi dvogigaherčni bratec. X-Bit Labsovcem pa je celo uspelo dobiti shemo jedra novih procesorjev.

Označbe na njej predstavljajo:
  • Logo 1: AMD Trademark logo,
  • Logo 2: AMD-jev logo,
  • Text 1: OPN,
  • Text 2: interne informacije ter datum proizvodnje,
  • Text 3: serijsko številko,
  • Text 4: podatke o...

11 komentarjev

Vse o pomnilniku

Overclockers.com - Overclockers nam ponovno razširjajo računalniška obzorja z novim člankom. Tokrat so pod drobnogled vzeli pomnilniške module RAM, katere so natančno premerili za vse možne količne. Velikost, poraba, hitrost ... Ste vedeli, da lahko 2 GB DDR333 RAMa porabi več kot 30 W energije? Vas zanima, kako in zakaj vpliva velikost in število čipov na njih navijanje? Vse odgovore in dodatna pojasnila, kot npr. kaj je registered RAM, najdete v tem članku.

1 komentar