»

PayPal onemogočil lokalna plačila v Argentini

BBC - V Argentini se zgodovina po zelo kratkem času ponavlja. Leta 2001 je država v spopadu s hudo finančno krizo zamrznila bančne račune prebivalstva, prepovedala dvige deviz in naposled vse v dolarjih denominirane račune pretvorila v pese. Tako imenovani corralito je povzročil veliko nezadovoljstvo in hude protivladne proteste. Ko se je Argentina lani ponovno znašla v škripcih, so uvedli zelo podobno rešitev. Vlada je omejila nakupe ameriških dolarjev, s čimer je želela nasilno povečati zaupanje v argentinske pese. Uradna razlaga je sicer nekoliko lepša, in sicer naj bi s tem zmanjšali odvisnost od ZDA, preprečili beg kapitala iz države in zmanjšali utajo davkov ter pranje denarja.

Toda ker je inflacija že dvomestna, Argentinci dolarje kupujejo na črnem trgu....

14 komentarjev

Blackberriji več niso dovolj dobri za Yahoo

Slashdot - Yahoojevo novo vodstvo je vsem zaposlenim obljubilo nov službeni telefon, vendar seznam ni ravno dolg: dobijo lahko Samsungov Galaxy SIII, sveži iPhone 5, HTC-jeva One X oz. Evo 4G ali Nokiino novo Lumio 920. Zanimivo je, da v tej druščini ni nobenega Blackberrija, bojda zato, ker bi radi, da imajo zaposleni "podobne mobilne telefone kot njihovi uporabniki, tako da bodo lahko razmišljali in delali tako kot oni", če povzemamo Meyerjine besede v leakanem internem dopisu.

Yahoojeva odločitev svojevrstno simbolizira zoprni položaj, v katerem se je znašel kadanski RIM: ne samo, da zasebni uporabniki več ne vidijo neke posebne privlačnosti v njihovih (prihajajočih) telefonih, isto zdaj velja...

16 komentarjev

Evropska komisija bo začela postopek zoper Microsoft

Bloomberg - Z Evropsko komisijo ni češenj zobati, ugotavlja Microsoft. Julija so bili namreč pošteno okarani, ko je Komisija ugotovila, da od februarja 2011 uporabniki njihovega novega operacijskega sistema Windows 7 SP1 niso videli pojavnega okna za izbor brskalnika. Komisija je bila Microsoftu leta 2009 naložila obvezni prikaz okna, v zameno pa so ustavili protimonopolni postopek zoper njih. Microsoft se je izvijal z izgovori, da je šlo za tehnično napako, ki se je nepojasnjeno priplazila v njihov operacijski sistem.

Čeprav so hitro reagirali in takoj izdali popravek, ki je okno za...

88 komentarjev