»

Nov članek: Kaj kupiti, 2. del.

TV-out čipi

vir: Tom's Hardware
Slo-Tech - Tako, pred vami je drugi del AtaStrumfove mojstrovine, ki vam svetuje, kaj kupiti, da vas ne opetnajstijo. V prvem delu ste se lahko poučili o pravilnem izboru ohišja, matične plošče, procesorja in pomnilnika, danes pa vas čakajo ostali vitalni deli računalnika. Vse o nakupu grafičnih kartic, diskov, monitorjev in ostale periferije, si oglejte v današnjem drugem delu članka. Prijetno večerno branje in veselo nakupovanje računalnika, vam želim.

16 komentarjev

Athloni 64 najkasneje septembra

DigiTimes - Nedavno smo poročali o špekulacijah, da naj bi AMD predstavil svoj 64-bitni procesor Athlon 64 prav ob koncu septembra v San Franciscu. Danes so se na spletu pojavile dodatne informacije tajvanskih izdelovalcev matičnih plošč, ki te trditve še krepijo. Pravijo namreč, da jim je AMD obljubil, da bo začel prve primerke dotičnih procesorjev pošiljati na Vzhod že avgusta, tako da bodo imeli izdelovalci plošč dovolj časa za izdelavo kvalitetnih plošč, medtem ko lahko prve masovne pošiljke pričakujemo koncem leta. Že zdaj velja omeniti, da bo za Athlone 64 dosotopna kopica čipovij, saj si želijo kos te pogače odrezati prav vsa velika podjetja v tem poslu. Več o tem.

12 komentarjev

Izdelajte si vodni blok

Mad Shrimps - Pri vodnem hlajenju je zagotovo najpomembnejši blok, saj je pretanek ali predebel blok lahko ovira celotnega sistema. Že narejeni bloki niso idealni, saj je proizvajalcem pomemben tudi proizvodni strošek. Če je v vas malo spretnosti in iznajdljivosti, pa si lahko tudi sami izdelate vodni blok. Priporočljivo je, da uporabite domišljijo, a vseeno je treba paziti na nekatere zakonitosti, saj z upočasnitvijo vode močno poslabšamo učinek hlajenja.

4 komentarji

KT600 na poti k izdelovalcem plošč

X-Bit Labs - Poročali smo že (glej povezane novice) o novem Viinem čipovju, nasledniku KT400A, KT600. VIA je dotično čipovje napovedovala že dlje časa, nekaj dni nazaj pa so se na spletu pojavili prvi testi inženirskih primerkov matičnih plošč, osnovanih na njem. Včeraj je VIA uradno objavila, da je čipovje na voljo in da ga je začela masovno pošiljati partnerjem pri izdelovanju osnovnih plošč. Novosti ni mnogo, predvsem nov južni most, podpora 400 MHz-FSB in večje število USB-vhodov, o ceni pa podatkov še ni. Izvirna novica.

9 komentarjev