»

Mono pravno vprašljiv?

OSNews - Seth Nickell je v svojem spletnem dnevniku na dolgo in široko razjasnil, zakaj Mono trenutno ne more najti svojega mesta v namiznem okolju Gnome. Microsoft se namreč zaveda, da je odprtokodna skupnost njegov velik sovražnik in s spretno politiko bi si Redmond lahko priboril pravno prepoved Mona in podobnih projektov, kar bi seveda škodovalo tudi Gnomu, če bi vseboval programje, ki je plod Mona. Klik!

Mar se Miguel De Icaza s pajdaši trudi za prazen nič?

6 komentarjev

KaZaA Lite 2.60!

Google - KaZaA Lite je mrtev projekt. No ja, mrtev je bil, zdaj pa je nenadoma oživel. Razvoj nekoč najbolj priljubljenega kosa programske opreme se je namreč ponovno začel. Na spletni strani nemške računalniške revije Chip, kjer so še mesece po smrti projekta KaZaA Lite ponujali prenos odjemalca za omrežje enak-z-enakim, so zdaj objavili različico 2.60, ki vsebuje kar nekaj pomembnih novosti. Najpomembnejši sta verjetno preverjanje ustreznosti zahtevane glasbe in antivirusna zaščita. Klik!

In spet bomo prenašali odprto programje ...

32 komentarjev

Novi Opteroni

X-Bit Labs -

AMD je danes predstavil nove različice Opteronov, ki tečejo pri 2,4 GHz, s čimer so najhitrejši predstavniki svoje družine. Na voljo je več predstavnikov družine x50, ki so si poleg hitrosti sorodni še v podpori eno-, dvo- in večprocesorskim strežnikom in delovnim postajam ter podpori pomnilniku DDR SDRAM ECC PC3200 in PC2700. Vsebujejo megabajt drugonivojskega predpomnilnika in 128 kB prvonivojskega. Vgrajen dvokanalni pomnilniški krmilnik lahko naslovi do terabajt pomnilnika. Opteroni 150, 250 in 850 so združljivi z obstoječimi platformami za linijo AMD64.

Novi Opteroni so najverjetneje zadnji, osnovani na 0,13-mikronski tehnologiji, saj s koncem letošnjega leta AMD načrtuje prehod na 0,09-mikronsko. Še cene v pošiljak po tisoč kosov: Opteron 150 bo stal 637, Opteron 250 851, medtem ko najmočnejši kar 1514 dolarjev. Opteroni 250 so na voljo že zdaj, ostala dva predstavnika pa bosta v roku enega meseca, so še zatrdili pri AMD. Več o tem.

4 komentarji

Kištica, ohladi se

Warp2Search - Sodeč po temperaturah v zadnjih dneh, je moč pričakovati kar toplo, če ne že pasje vroče poletje. Tukaj pa za vse nas računalniške geeke nastopi manjši problem in sicer, naši mlinčki se znajo na podlagi tega še dodatno pregrevati in moramo zato poskrbeti za dodatno hlajenje najbolj pregravanih delov računalnika.

Dobro alternativo pasivno-zračnemu hlajenju kakopak predstavlja vodno hlajenje. O tem je bilo že napisanega malo morje, a vendar so na strani msfn predstavili vodič, kako poteka vgradnja celotnega vodometa. Klik!.

14 komentarjev