Prijavi se z GoogleID

»

Apple predstavil iBooks 2, iBooks Author in iTunes U za izobraževanje

Tiskovna konferenca

engadget - Apple je danes na novinarski konferenci v New Yorku predstavil troje novih aplikacij, ki bodo med drugim spremenile naravo učbenikov. Kot so povedali, gre za novo iniciativo v izobraževanju, ki bo študentom, dijakom in učiteljem kar prek iPada na voljo postavila novodobne in klasične učbenike. Gre za aplikacije iBooks 2, iBooks Author, in iTunes U.

Poglejmo najprej iBooks 2, o kateri se največ govori. S to aplikacijo ustvarjene knjige bodo lahko imele vključene vsebine najrazličnejših zvrsti. Tako bodo podpirale komentarje, kvize, možnost ustvarjanja zapiskov in opomb na rob, vključeno animirano grafiko, filme, 3D-vsebine itd. Na ta način želijo ustvariti interaktivne učbenike, iz katerih bi se učeči laže in raje učili....

41 komentarjev

Kanadski goljufi zamenjevali iPade z modelirno maso

iClay.

vir: Yahoo News
Yahoo News - Nepridipravi v kanadskem Vancouverju so se spomnili izvirne goljufije za 700 kanadskih dolarjev: v tehničnih trgovinah FutureShop in BestBuy so kupili iPad 2, plačali z gotovino, nato pa doma v originalno škatlo zapakirali ustrezno količino modelirne mase in izdelek vrnili kot nov in še neodprt. Osebje v trgovini očitno ni preverjalo vsebine škatle, jo preprosto postavilo nazaj na prodajno polico in vrnilo denar. Kasnejši, a pošteni kupci so potem za lanski božič namesto jako želene tablice dobili kup plastelina.

Eden od kupcev, ki je tablico kupil kot božično darilo ženi, se je naslednji delavnik razjarjen odpravil v trgovino, kjer pa mu preprosto niso hoteli verjeti (tj. vzeti nazaj...

36 komentarjev

Intel ponudil garancijo za navijanje

Slo-Tech - Intel je začel ponujati opcijsko dodatno garancijo za poškodbe med navijanjem procesorjev, imenovano Performance Tuning Protection Plan (krajše "tuning plan"). Namenjena je zanesenjakom, ki radi testirajo meje procesorja, in je sorazmerno poceni ($25-$35 na kos).

Na voljo je za 5 izbranih modelov procesorjev, samo v box različici, trenutno zgolj pri štirih ameriških trgovinskih verigah. Več prodajalcev pride sredi februarja, ni pa še besede o Evropi.

Model  Cena*       Garancija
Intelč Core™ i5-2500K       $230 $20
Intelč Core™ i7-2600K $320 $25
Intelč Core™ i7-2700K $370 $25
Intelč Core™ i7-3930K $600 $35
Intelč Core™ i7-3960X $1050 $35
* Newegg.com na današnji datum

Natančni...

35 komentarjev