»

Kanton Solothurn ustavil prehod na Linux

Heise - Leta 2001 je švicarski kanton Solothurn sprejel odločitev, da bodo na računalnikih v javni upravi namestili Linux. Devet let pozneje so čez Linux naredili križ in se odločili, da bodo namestili Windows 7.

Projekt je bil že od začetka pod nesrečno zvezdo, saj so se vrstile zamude, nepripravljenost izvajalcev, nejevolja uporabnikov računalnikov in neprimerna programska oprema, ki so vsi pripomogli k opustitvi projekta. Decembra 2001 je bilo odrejeno, da bo migracija na Linux zaključena do leta 2007, kar se je kmalu pokazalo kot preveč optimistična ocena. Zadnji javni razpisi so bili namreč objavljeni šele leta 2006.

Kot zamenjavo za Outlook so izbrali Scalix, ki sploh ni imel vseh funkcionalnosti, ki so jih potrebovali in bili navajeni iz Outlooka. Vrsto specializiranih aplikacij niso mogli enostavno nadomestiti s programi za Linux. Podatkovne baze Konsul v Windows, v kateri so vladni sklepi, niso znali migrirati, zato so sestavili projekt Ambassador za povezavo z OpenOfficeom....

294 komentarjev

BSA še vedno domišljijsko vrednoti piratstvo

Slo-Tech - Organizacija BSA je ta teden objavila novo študijo o razširjenosti nelegalne programske opreme in njenem vplivu na gospodarstvo. Ocenjujejo, da bi z znižanjem deleža piratske programske opreme za 10 odstotkov v štirih letih gospodarstvo pridobilo dodatnih 142 milijard dolarjev, pol milijona novih delovnih mest in 32 milijard dolarjev davčnih prihodkov za države.

V EU bi dobili 61 tisoč novih delovnih mest, 43 milijard dolarjev v gospodarstvu in 13 milijard svežih davčnih evrov. Pri tem poudarjajo, da je 10-odstoten upad stopnje piratstva v dveh letih optimističen, a dosegljiv cilj. Rusiji je to uspelo v...

35 komentarjev

IGN bo izdatno podprl neodvisne razvijalce iger

TG Daily - Spletni založnik IGN se je odločil za darežljivo potezo in bo neodvisnim razvijalcem iger (indie) ponudil 24-urni dostop do svojih pisarn za delo in še nekaj drugih ugodnosti. Projekt se imenuje IGN's Indie Open House.

V okviru projekta bodo razvijalci dobili neomejen dostop do sedeža IGN, konferenčnih sob, kuhinj, pisarn in ostalega. Poleg tega bodo imeli tudi možnost govoriti z uredniki in menedžerji IGN-a, ko bodo želeli. Tudi GameSpy, ki je v lasti IGN-a, bo ponudil brezplačne tehnične konzultacije in svoje odprte razvijalske platforme. Dodali bodo še mesto na dogodku Demo Days in mesto na GameSpyevi stojnici na Game Developers Conference v San Franciscu. Vsaka prijavljena ekipa bo ugodnosti deležna šest mesecev.

IGN-jev...

20 komentarjev

Sony PSP2 počasi prihaja

X-Bit Labs - Naslednik Sonyjevega PlayStation Portable je že nared, poročajo iz Netherrealm Studios in dodajajo, da je Sony že začel pošiljati prve primerke nove prenosne konzole razvijalcem iger. Kaj dosti o PSP2, kot se nova inkarnacija za zdaj neuradno imenuje, ni znano. Tako so v Netherrealm Studio dejali le, da je precej zmogljiv, saj poganja njihov Mortal Kombat s 60 fps in da ima več procesorjev Cell. Šušlja se, da bo podoben pametnim telefonom, da bo imel dve kameri, na dotik občutljiv zaslon in klasične gumbe PlayStation. Podpiral naj bi tudi 3G/3.5G in Wi-Fi. Kdaj točno bo PSP2 naprodaj, še ni jasno, špekulira pa se o začetku prihodnjega leta. Nekateri so celo optimistični in napoveduje izid še pred letošnjim božičem, a ta ni zelo...

10 komentarjev