»

Še več Parhelie

Overclockers Australia - Prav gotovo ste že siti raznih člankov o Matroxovi Parheliji, ampak kot so govorili že stari, dobrih stvari ni nikoli preveč, še posebej pa dobrih člankov o prihajajočem Matroxovem čipu. Še več člankov o tem Matroxovem čudu lahko najdete na: Še nagradno vprašanje: kaj je na sliki? [;)]

13 komentarjev

X-Box emulator je trojanec!

Overclockers Australia - Hm, očitno imajo hekerji trenutno spet preveč časa in se morajo izživljati nad nečem. Tokrat je bil na udaru domnevni X-Box emulator, ki se skriva v datoteki EMU_xbox.exe in je namenjen vsemu drugemu kot emuliranju naslovov iz X-Boxa. V prej omenjeni datoteki se namreč skriva trojanec, zato se ne igrajte z njo in jo, če jo slučajno srečate na internetu, mirne volje prezrite. Več o samem trojancu si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Dvoprocesorski Opteron sistem

The inquirer - Danes bom malce krajši, ker je že pozno in se mi ne da ravno pisati romanov. Nekako tako, kot The Inquirerjevcem, ki se v tej novici res niso preveč razpisali, so pa zato objavili toliko bolj zanimivo slikico sistema, v kateremu bivata dva procesorja Opteron. Inquirerjevce je malce motilo to, da sta ta dva procesorja tako močno narazen, saj so začeli premišljevati o tem, da Opteroni potrebujejo kakšno posebno hlajenje. AMD-jev odgovor na te pomisleke je bil nikalen. Ali bodo Opteroni spet prava tovarna toplote, pa bomo itak videli takrat, ko jih bo AMD poslal v trgovine.

6 komentarjev

Neverjetne zmožnosti hlajenja

Slashdot - O "hladilnikih", ki bodo iz toplote proizvajali električno energijo, smo vam že poročali. Tokrat pa je Slashdot našel neko podjetje (Cool Chips), ki pravi, da bodo imeli/imajo posebne hladilne naprave, ki bodo veliko bolj efektivne v hlajenju kot dosedanji peltieri in podobne hladilne rešitve.

V svojem poročilu javnosti namreč trdijo, da bo lahko ena ploščica velika en kvadratni inč! zadoščala za hlajenje hladilnika. Tako naj bi ploščica dveh kvadratnih inčev lahko že nadomestila klimatsko napravo za dnevno sobo. Te igračke delajo na principu "quantum mechanical electron tunneling"-a in naj bi bile resnične. Tukaj si preberite poročilo za javnost in sami presodite o resničnosti. Sam jim sicer ne verjamem, toda Boeing pravi drugače... Novica na Slashdotu. Hvala Thomas.

3 komentarji

Pentium 4 2.53 GHz

FiringSquad - Pa je prišel Pentium 4, ki uporablja novo, 533 MHz, vodilo. Zgrajen je na 0,13 mikronskem Northwood jedru s 512 KB L2 predpomnilnika. Z 2530 MHz je tudi najhitrejši procesor, tako v megahercih kot v preformansah, ki si ga lahko kupimo danes. Seveda ima tudi slabe strani - največja je prav gotovo cena, saj za 673 zelencev, kolikor velja, dobimo najboljšega Athlona XP in še nam ostane denarja za kakšno osnovno ploščo. Intelov dirkač torej ostane tistim, ki hočejo najhitrejšo mašino in ki imajo dovolj denarja, da si ga lahko privoščijo, hkrati pa ne navijajo procesorjev (hehe, me zanima, koliko nas je takih tukaj? [>:D]).

2 komentarja