»

Yahoo povečal dobiček

Yahoo News - Yahoo je objavil rezultate poslovanja v prvem letošnjem kvartalu, ki smo jih z nestrpnostjo pričakovali, saj se v Yahooju zadnje čase precej dogaja. Posebej veliko prahu je dvignila prepoved dela od doma, ki bo začela veljati junija. Vplivov na storilnost in poslovni izid tako še ni mogoče oceniti, so pa opazni učinki na klimo v podjetju. To je bil namreč le eden izmed ukrepov, katerih cilj je vdahniti podjetju več žara in zaposlenim več entuziazma.

V prvem letošnjem četrtletju je Yahoo ustvaril 1,14 milijarde dolarjev prihodkov, kar je sedem odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Kljub temu so povečali dobiček, ki se je povzpel na 390 milijonov dolarjev, kar je za tretjino več kot tačas lani. Dobička iz poslovanja...

3 komentarji

Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje?

ZDNet - Windows 8 je prinesel korenit prelom s preteklostjo. Dasi je namenjen tako namiznim računalnikom kakor tablicam, je njegov videz v celoti prilagojen slednjim. Uporabniki so mu najbolj zamerili odsotnost klasičnega namizja in startnega menija, ki ju na tablicah z na dotik občutljivim zaslonom resda ne pogrešamo. Povsem drugače pa je na namiznih računalnikih, kjer se praktičnosti pridruži še navajenost uporabnikov na poznan uporabniški vmesnik. Windows 8 je zato eno večjih razočaranj, ki ima po nekaterih ocenah celo učinke na rekordno zmanjšanje prodaje novih osebnih računalnikov.

Rešitve so. Kmalu po izidu se je na internetu pojavila kopica programov, ki na Windows 8 vrnejo star uporabniški vmesnik. Tudi Microsoft prejema največ pritožb prav zaradi manka te...

197 komentarjev

Japonci dobili najhitrejše optične povezave do interneta za domače uporabnike

Computerworld - Ko je Google v Kansas Cityju postavil optično omrežje za domače uporabnike, ki je nudilo hitrosti do enega gigabita na sekundo, so letvico dvignili zelo visoko. Sedaj so jo više pomaknili Japonci, saj je Sony v Tokiu postavil optično omrežje, ki zmore dvakrat toliko. Japonski ISP So-net Entertainment, ki je v Sonyjevi lasti, je zagnal omrežje Nuro, ki v Tokiu in šestih okoliških prefekturah domačim uporabnikom in majhnim podjetjem ponuja dostop do interneta s hitrostjo 2 Gbps/1 Gbps (download/upload) po standardu GPON (Gigabit-capable Passive Optics Networks, ki v teoriji podpira hitrosti do 2,448 Gbps), kar je ta hip najhitrejša komercialna povezava do interneta za končne uporabnike na svetu. Z dvoletno vezavo bo Nuro stal 4980 jenov mesečno (40 evrov), priključnina pa stane 400 evrov.

Japonska je ena izmed...

109 komentarjev