»

Zaradi pretrganega kabla Rusija izgubila stik s sateliti

ISS ni prizadeta.

Slo-Tech - V Rusiji so včeraj izgubili stik s skoraj vsemi civilnimi sateliti, ki jih nadzorujejo iz centra v Moskvi. Kot poroča ruski časnik RIA Novosti, so med popravilom neke ceste v Moskvi po pomoti pretrgali električni kabel sistema, ki je ključen za nadzor satelitov. Zaradi tega so izgubili telemetrijo in možnost pošiljanja ukazov satelitom. Prizadeta je tudi Mednarodna vesoljska postaja (ISS), saj se je nadzor ruskega modula vršil prek iste povezave. Stik z ISS sicer ostaja, saj lahko vidijo in komunicirajo s tamkajšnjimi kozmonavti, le postaje ne morejo upravljati.

Kljub temu razlogov za preplah ni, zagotavlja ruska vesoljska agencija Roscosmos. Ponovno je treba vzpostaviti povezave in...

45 komentarjev

Microsoft podprl Kinect v Internet Explorerju

Microsoft - Microsoft je izdal API-knjižico (članek), ki omogoča uporabo Kinecta oziroma krmiljenje z njim za navigacijo po spletnih straneh. Kaj takega smo pravzaprav pričakovali, saj je razvojni paket SDK za Kinect že nekaj časa na voljo, izdali pa so tudi verzijo Kinecta za Windows. Za pisce spletnih strani pa bo uporaba Kinecta sedaj res preprosta, saj morajo za uporabo JavaScript API za Kinect v kodo vključiti le nekaj vrstic, nato pa lahko pišejo svoj JavaScript in preprosto komunicirajo z brskalnikom in DOM.

Kinect seveda ostaja precej omejen na platformo Windows. Za uporabo Kinecta potrebujemo ustrezen vtičnik ActiveX (kar ni ravno v duhu univerzalnosti prihajajočega HTML5) in ustrezne gonilnike za Kinect (shema je prikazana na sliki spodaj). To pomeni, da je njegova uporaba omejena na Windows 7 ali 8 ter na Internet Explorer 9 ali 10.

...

29 komentarjev

Googlov novi telefon razprodan v minutah po odprtju trgovin

Google Nexus 4

Slo-Tech - Včeraj, 13. novembra je Google v svoji spletni trgovni Google Play v izbranih državah začel s prodajo svojega najnovejšega telefona Google Nexus 4. Po poročanjih je v Avstraliji 16GB različica pošla v vsega 22 minutah, 8GB različica pa je bila na voljo skoraj dve uri. V Veliki Britaniji in ZDA je zaloga pošla še hitreje, saj je že nekaj minut po začetku prodaje po Twitterju zakrožila novica, da telefona ni več na zalogi. Navala kupcev niso zdržali niti strežniki spletnega velikana, saj je mnoge kupce na spletni strani pričakalo obvestilo o napaki.

Hkrati z Nexusom 4 se je začela tudi prodaja Googlove 10 plačne tablice Google Nexus 10. Zaloga le-te je v spletni trgovini zdržala več ur za 32GB izvedenko, 16GB pa naj bi v nekaterih...

96 komentarjev