»

MandrakeSoft umika najnovejši XFree86

Slashdot - Pred kratkim je začela veljati nova licenca za grafični strežnik XFree86, kar utegne imeti silno negativne posledice na nadaljnji razvoj odprtokodnih sistemov, kjer odprta implementacija X predstavlja osnovo domala vseh operacijskih sistemov z grafičnim vmesnikom. Tako je MandrakeSoft iz Mandrake Linuxa 10, ki ga pravkar razvija, umaknil XFree86 in ga namerava zamenjati s starejšo različico 4.3, ki je bila izdana pod drugačnimi licenčnimi pogoji. Uporabniki se seveda na veliko pritožujejo, ker ima novi XFree86 nekatere pomembne novosti, med drugim podpira več strojne opreme, a imajo razvijalci MandrakeSofta povsem zvezane roke. Podrobnosti.

4 komentarji

MID vabi na e-klepet: Internet – iluzija varnosti in zasebnosti?

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Ministrstvo za informacijsko družbo vabi na spletni klepet na temo "Internet – iluzija varnosti in zasebnosti?". Govora bo predvsem o virusih, nezaželeni elektronski pošti (spamu), žaljivih vsebinah na spletnih straneh in možnosti vpogleda v vašoi zasebno e-pošto s strani tretjih oseb. Med udeleženci klepeta bodo tudi:
  • dr. Pavel Gantar, minister za informacijsko družbo,
  • dr. József Györkös, državni sekretar MID,
  • Jože Bogataj, glavni republiški inšpektor za varstvo osebnih podatkov,
  • Gorazd Božič, vodja SI-CERT,
  • Matej Kovačič, avtor knjige Zasebnost na internetu,
  • dr. Miroslav Kranjc, državni podsekretar, vodja Sektorja za tehnološke naloge MID,
  • Klemen Tičar, pravnik, MID.
Klepet bo v torek, 17. februarja 2004, ob 20. uri. Prijavite se preko strežnika irc.gov.si, skozi vrata 6667, na kanal #MID.

Na novico nas je opozoril Matthai.

11 komentarjev

AMD pozitiven

CNN.com - Kljub temu, da si AMD s svojimi nizkimi cenami in kvalitetnimi procesorji resnično zasluži aplavz, je najbolj razveseljivo, da je ameriški velikan v tem četrtletju prvič po dveh letih posloval pozitivno. Rezultat bo zelo razveselil tako osebje pri AMD-ju kot tudi njihove delničarje, saj so pred nekaj meseci nekateri poznovalci že špekulirali, da bo podjetje, če mu ne uspe z Opteroni in AMD64, propadlo.

CNN trdi, da je glavni "krivec" za uspeh njihov paradni konj, Opteron, in njegova zmožnost poganjanja tako 32- kot tudi 64-bitnih programov. Da se Opteroni resnično odnesejo enakovredno s pričakovanji, je nakazal tudi HP, ki je potrdil svojo namero o prodaji strežnikov s procesorji Opteron. Klik!

5 komentarjev