»

Google ponovno napada.

Slo-Tech - Očitno je da ne mine dan brez dogajanja v Googleplexu. Po, recimo temu, uspešni splavitvi Google namiznega iskanja so se spravili nad knjižnice. Kar nekaj strani namreč poroča, da Google namerava v sklopu svojega iskalnika ponuditi vsebino petih ameriških knjižnic (Harvard, Stanford, Univerza v Michiganu, Univerza v Oxfordu in Javna knjižnica mesta New York (New York Public Library)) v digitalni obliki.

Uporabnik bo nad zadetki svojega iskanja dobil seznam knjižnih del, ki se tičejo te tematike. S klikom na delo bo dobil možnost prebiranja vseh javno objavljenih del oz. kratek povzetek vsakega avtorskega (torej s copyright-om zaščitenega) dela. Celoten projekt digitalizacije zna biti kar zalogaj za Google, saj samo univerza v Michiganu vsebuje 7 milionov del (Google ocenjuje da bo digitalizacija UM trajala šest let).

Zanimivo bo videti, kakšen bo odgovor MSN in Yahoo - v vsakem primeru je pa očitno, da so ostali iskalniki več ali manj tisti, ki Googlu sledijo.

Pa vi? Ste že kdaj...

17 komentarjev

Odprt najvišji viadukt na svetu

Slo-Tech - V južni Franciji pri mestecu Millau so po dobrih treh letih gradnje slavnostno odprli najvišji viadukt na svetu. Leži na avtocesti, ki najhitreje povezuje Pariz in Barcelono. Viadukt dolžine 2460 m premošča dolino reke Tarn na sedmih betonskih stebrih, najvišji je visok 245 m, na njem pa poleg voziščne plošče stoji še 90 m visok nosilec, ki nosi jeklene zatege, te pa nosijo jekleno ploščo. Višina...

26 komentarjev