»

Kazen mora biti vzgojna.

Si teroristične organizacije pri vseh denarcih res ne morejo privoščit spodobnih spletnih oblikovalcev?

Reuters - Da se kiberkriminal (zakaj ne preprosto hiperkriminal? -- oba izraza sta ekvivalentno nesmiselna oz. predvsem publicistično navdihnjena) ne splača, načeloma ugotovijo vsi prijeti nedonošenčki, dasiravno tega ne gre trditi tudi za one, ki vedo, kako se stvarem streže in v svoj porftelj izkušenj dodajo kredibilne reference.

Samozaupanja ni manjkalo niti štiriindvajsetletnemu (24) Johnu Williamu Racinu, kalifornijskemu spletnemu oblikovalcu, ki je s preprostim hlinjenjem pripadnosti medijski ustanovi Al Jazeera od njih pridobil gesla, s pomočjo katerih je preusmeril zahtevke po britanskih in arabskih straneh na prijaznejšo, katere sporočilo in globlji pomen ostajata neznana.

Najboljše gre...

9 komentarjev

Phantom z Windows XP tudi uradno

Warp2Search - Novic in napovedi o novi igričarski konzoli Phantom, ki jo izdelujeta Infinium Labs in Venturcom, je bilo že mnogo, tokrat pa samo besedica o operacijskem sistemu. Windows XP so sicer že od vsega začetka napovedovali kot operacijski sistem, ki bo tekel na konzoli, a vendarle je bilo to neuradno. No, danes so tudi uradno razkrili pogodbo, ki pravi, da bodo Phantoma poganjali Windows XP Embedded, ki so v osnovi zgrajeni na istem jedru kot XP Professional. Več o tem.

4 komentarji

Sony predstavil dva posebneža

vir: Sony
The Register - Kot kaže, razvoj prenosnih računalnikov zadnje čase vse bolj dohaja, če ne kar prehiteva razvoj klasičnih modelov. In, kakor nam nakazuje tudi sledeča novica, tudi kaže na brisanje mej med obema skupinama.

Tako je Sony ta teden predstavil dva modela, polprenosnik in ultratanek prenosnik. Prvi sliši na kodno ime PCV-P101 in vsebuje 17" zaslon, mobilni procesor pri 1,66 GHz, 40 GB disk, kombinirano DVD/CD-RW enoto in spodvito tipkovnico.

Druga novost je ultratanek prenosnik PCG-X505, ki se ponaša z debelino enega centrimetra in težo 825 gramov, sicer pa po specifikacijah ne sodi v vrh ponudbe. Cena vseeno ne odraža tega dejstva, saj znaša krepkih 3235 dolarjev. Ameriških,...

7 komentarjev

Debian bo dobil nov namestitveni program

Slashdot -

Kot danes pravi Slashdot, bomo v kratkem deležni novega namestitvenega programa za eno izmed najbolj razširjenih GNU/Linux distribucij -- Debian. Namestitveni program, ki je bil dolgo časa neke vrste Debianova Ahilova peta, so namreč končno začeli posodabljati.

Na žalost nekaterih novincev bo ta še vedno na voljo samo kot tekstovna verzija, saj naj bi bil prenos grafičnega namestitvenega programa na enajst različnih platform zankrat še pretežak podvig. Poleg tega pa z grafičnim instalacijskim programom pride še vrsta drugih težav. Z najnovejšo verzijo pridejo naslednji fićrji?: avtodetekcija strojne opreme, >nov način "vkompilacije" modulov, nov izgled in še nekaj drugih bonbončkov.

Celoten in zelo obsežnejši članek najdete na linmahau.org, če pa se vam je morda utrinila želja po namestitvi novega sistema, pa hitro skočite sem.

6 komentarjev

Linux in glasba - Odprti ritmi

Slo-Tech -

V ponedeljek, 25., in torek, 24. novembra 2003, se bodo odvijale delavnice, predstavitve in zvočni dogodki na temo prostega programja in elektronske glasbe.

Dvodnevni dogodek Open Beats/Odprti ritmi predstavlja intermedijske projekte, ki sodobno tehnologijo in medmrežje uporabljajo kot odprt sistem. Izhodiščna tema dogodka je prosto programje, znano pod pojmom 'free software' ali 'open source'. Ker teoretsko in praktično ozadje prostega programja ni omejeno samo na svet računalništva, dogodek med drugim prikazuje različna razumevanja avtorstva, lastnine in svobode na splošno.

  • 25. 11. 2003 - prezentacije in zvočni dogodek v Bežigrajski galeriji II, Vodovodna 3, Ljubljana

2 komentarja

ATI vodi na področju DX9 mobilne grafike

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs, je kanadski ATI z 71-procentim deležem na trgu še vedno vodilni na področju mobilne grafike. Tako si lahko omislite kar 37 različnih prenosnikov podjetij, kot so Actebis, Alienware, Apple, Eurocom, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gateway, Gericom, HP, Hypersonic, IBM, Medion, Multivision, Packard Bell, Prostar, Sager in drugih, v katerih za grafiko skrbi ATI-jev grafični procesor.

NVidia, ki je na drugem mestu z 21% tržnim deležem ter lahko trenutno ponudi kupcem manj kot 20 sistemov, upa, da se bo situacija izboljšala s prihodom čipa s kodnim imenom NV36M, ki ga bodo najavili 17. novembra.

1 komentar