»

Izid Galaxy Taba 10.1 v Avstraliji pod vprašajem

Ars Technica - Avstralsko zvezno sodišče je izdalo odredbo, s katero Samsungu še vedno prepoveduje prodajo svojega tabličnega računalnika Galaxy Tab 10.1. Že avgusta so po hitrem postopku izdali začasno odredbo z enako vsebino, ki je veljala do začetka postopka. Sedaj je sodišče razsodilo, da bo prepoved prodaje obveljala vse do pravnomočnega zaključka postopka pred sodiščem, kar lahko traja še nekaj mesecev.

Apple toži Samsung marsikod zaradi prodaje tabličnih računalnikov in pametnih telefonov, pri čemer se ponekod sklicuje na kršitev patentov in drugod na preveliko podobnost dizajna (glej povezane novice). Konkretno v tem primeru v Avstraliji gre za kršitev dveh patentov, ki se nanašata na zaslone, občutljive na dotik, in rokovanje s...

29 komentarjev

Ameriška vojska potrdila in komentirala okužbo sistema brezpilotnih letal

SecurityWeek - Ameriška vojska je komentirala navedbe o virusni okužbi sistemov, ki sodelujejo pri krmiljenju brezpilotnih letal ameriškega vojaškega letalstva, in posredovala dodatne informacije o incidentu. Potrdili so, da navedbe o okužbi držijo, a so zanikali, da bi bil uporabljeni program namenjen beleženju vnosov (keylogger). Po njihovem tolmačenju gre za program, namenjen izključno kraji podatkov za prijavo v sisteme (credential stealer), ki sploh ni bil namenjen za vojsko.

Iz 24. zračne sile so potrdili, da so okuženi sistemi del GCS (ground control system), ki nudi podporo pilotom brezpilotnih letal. Sistem za neposredno krmiljenje pa v nasprotju s prvotnimi poročili naj ne bi bil prizadet, saj je od GCS popolnoma ločen. Virus prav naj ne bi bil...

15 komentarjev

Google povečal prihodke in dobiček

vir: Google
Google - Google je objavil poslovne rezultate za tretje letošnje četrtletje, ki izkazujejo rast prihodkov in dobička. V zadnjih treh mesecih so se prihodki v primerjavi z enakim obdobjem lani povzpeli za 33 odstotkov na 9,72 milijarde dolarjev. Google je ustvaril 3,06 milijarde dolarjev dobička iz poslovanja (20-odstotna rast) oziroma pod črto 2,73 milijarde dolarjev čistega dobička.

Približno dve tretjini vseh prihodkov, to je 6,74 milijarde dolarjev, Google ustvari z lastnimi stranmi. Preostanek odpade na sistem AdSense, ki omogoča oglaševanja na partnerskih straneh, kjer si dobiček delita Google in avtor strani - na teh straneh je Google zbral 2,6 milijarde dolarjev. Povprečna stopnja obdavčitve dobička je znašala 19 odstotkov.

...

18 komentarjev

Storitve BlackBerry ponovno dosegljive

Ars Technica - Po štirih dneh težav, ki so se začele v ponedeljek v Veliki Britaniji in razširile po vsej Evropi, Severni Afriki, Bližnjem vzhodu (regija EMEA), Indiji, ZDA, Kanadi, Argentini, Braziliji in Čilu, je RIM-u uspelo ponovno vzpostaviti storitve ali se temu vsaj zelo približati. Te še niso polno delujoče in po besedah izvršnega direktorja Mika Lazaridisa je še prezgodaj špekulirati, kdaj se bo to zgodilo, a so na zelo dobri poti.

Kot smo že pisali, jim jo je v ponedeljek zagodel usmerjevalnik prometa za regijo EMEA v Veliki Britaniji, medtem ko so čez vikend izvajali nadgradnjo programske opreme. Po izpadu so promet prevzeli rezervni strežniki za ostala področja, ki pa povečanega prometa niso zdržali, tako da se je napaka z efektom domin...

4 komentarji

Ubuntu 11.10 nared

vir: Ubuntu
Ubuntu - Danes, na petek štirinajsti, je na voljo sveža različica popularne GNU/Linux distribucije Ubuntu 11.10 - Oneiric Ocelot (sanjavi mali leopard). Prenos je brezplačno na voljo na Ubuntovi domači strani.

Posebej revolucionarnih novosti niti ni. Grafični vmesnik Unity, ki je v aprilski izdaji deloval še nekoliko nedokončano in hroščato, je zdaj bistveno bolj dodelan. Opazili boste prenovljen (= uporaben) alt-tab switcher in pa nov iskalni vmesnik (leče, angl. lenses), ki omogoča integracijo iskalnikov v posameznih programih - npr. glasbenem predvajalniku Banshee ali twitter klientu Gwibber - naravnost v glavni sistemski iskalnik. Zdaj boste lahko posebej hitro našli priljubljen komad,...

184 komentarjev