Prijavi se z GoogleID

»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila

Ars Technica - Prepričanju številnih računalnikarje navkljub je opazka, da je črnilo za tiskalnike najdražja tekočina na svetu, apokrifna - najdražje so razne biološko aktivne substance. Drži pa, da črnilo še zdaleč ni poceni. Proizvajalci tiskalnikov kujejo visoke dobičke s črnilom in mimogrede uporabljajo različne taktike, da bi preprečili polnjenje kartuš ali uporabo neoriginalnih. Epsonovi tiskalniki javijo, da so kartuše prazne, ko je v njih še 15-20 odstotkov črnila.

Pri preiskavi tiskalnika Epson 9900, ki s ceno okrog 5000 evrov sodi med profesionalne modele, so ugotovili prav to. Ko je tiskalnik javljal, da je črnila še manj kot odstotek in ni želel več tiskati, so v podjetju Bellevue Fine Art iz Seattla dejansko odprli kartušo in pokukali vanjo. Ugotovili so, da je v 700-ml...

83 komentarjev

3D Touch poredil novi iPhone

Slo-Tech - Najnovejša Applova iPhona 6S in 6S Plus sta težja od vseh svojih predhodnikov. Razlika je resda majhna in v vsakdanjem življenju zanemarljiva, a ker Apple posebno pozornost namenja vsakemu kvadratnemu milimetru in gramu, je zanimivo pogledati, od kod dodatna masa. Oba, iPhona 6S in 6S Plus, sta namreč od lanskih iPhona 6 in 6 Plus težja za 11 odstotkov.

Prva teorija je bila, da je za povečanje masa kriva uporabe nove aluminijeve zlitine, iz katere je narejeno ohišje, ki preprečuje zvijanje, ki je lani povzročilo nekaj težav. V resnici to ni razlog, saj so zamenjali le glavne primesi v zlitini (cink namesto magnezija in silicija), kar skupaj z nekoliko drugačnim dizajnom maso iPhona 6S Plus poveča le za dva grama, manjši model pa je celo za gram lažji.

Glavni krivec je nov...

10 komentarjev

Pametna ura meri, kaj tipkate

Slo-Tech - Raziskovalci z ECE Illinois so razvili delujoč koncept aplikacije za pametno uro, ki z beleženjem in analizo podatkov z žiroskopov in pospeškomerov ugotavlja, katere tipke je uporabnik pritisnil na klasični tipkovnici QWERTY/QWERTZ. To je mogoče, ker so mikrogibi zapestja leve roke pri pritiskanje različnih tipk drugačni. Podatkov o gibih desne roke seveda ni, a lahko tudi te podatke precej dobro uganemo, če imamo dostop do slovarja.

Aplikacija, ki so jo razvili v okviru projekta Motion Leaks, za zdaj deluje le na uri Samsung Gear Live in ima še nekaj porodnih težav. Za zdaj predpostavlja, da uporabnik pritiska le tipke s črkami, čeprav v resnici tekst...

26 komentarjev