»

BlackBerry Tablet prihaja

Beta News - Govorice o prihajajočem BlackBerry Tabletu, ki krožijo že več mesecev, so potrdili tudi viri blizu RIM-a. Prve informacije so napovedovale 8,9-palčni zaslon, petkovo razkritje Ashoka Kumarja iz Rodman & Renshawa pa govori o 7-palčnem zaslonu in Marvellovem procesorju z 1 GHz. Za razliko od iPada bo imel BlackBerry Tablet strojno podporo za Flash in dvoje kamer. Flash bo gotovo dodatna prednost v primerjavi z Applovim iPadom, druga prednost pa bo znamka, saj so blackberryji še vedno mnogo bolj razširjeni od iPhona. Natančnih podatkov o datumu izida še ni, omenja pa se december.

39 komentarjev

Čigav je Facebook?

ComputerWorld - V javnosti je doslej veljalo prepričanje, da je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg tudi njegov največji lastnik. Spletni oblikovalec Paul D. Ceglia iz Wellsville v New Yorku pa je konec preteklega meseca vložil tožbo na newyorško sodišče, v kateri trdi, da je sam 84-odstotni lastnik priljubljene spletne strani. Ceglia trdi, da je podpisal pogodbo z Zuckebergom o dizajnu in pisanju strani, za kar mu je bilo obljubljeno 1000 dolarjev in 50-odstotni delež, ki se je za vsak dan do dokončanja strani po 1. januarju 2004 povečal za odstotek. To sedaj znaša, je izračunal Ceglia, 84 odstotkov.

Facebookov tiskovni predstavnik Andrew Noyes odgovarja, da je tožba smešna. Toda to bodo morali dokazati na sodišču, saj je to ob vložitvi sodbe Zuckerbergu začasno prepovedalo razpolaganje s sredstvi Facebooka, primer pa posredovalo zveznemu sodišču.

27 komentarjev

Konec podpore za Windows 2000 in XP SP2

Po 10 letih se Windows 2000 poslavlja

Microsoft - Včeraj se je iztekla podpora za operacijska sistema Windows 2000 in Windows XP z drugim servisnim paketom popravkom. Uporabniki Windows XP morajo svoje sisteme nadgraditi na Service Pack 3, če želijo še naprej ostati na tekočem z najnovejšimi popravki, medtem ko bodo tisti z Windows 2000 morali koreniteje posodobiti sistem. Včasih je prenehanje podpore pomenilo, da Microsoft sploh ne bo nudil več nobene pomoči za izdelke, a so aprila politiko nekoliko omilili. Čeprav popravkov ne bodo več izdajali, bodo velike organizacije z Windows XP SP2 še vedno lahko dobile telefonsko pomoč in omejeno podporo. Prenehanje podpore ne pomeni, da doslej izdani popravki ne bodo več dostopni na spletu.

83 komentarjev