»

Doom III prihaja!

Slashdot - Poročali smo, da bo Doom III prispel na prodajne police 3. avgusta, pa nam nejeverni Tomaži niso hoteli verjeti. Slashdot se strinja, da bo avgusta Doom III res izšel. Tu si lahko preberete, da je Doom III sprogramiran in da se sedaj začenja proces proizvodnje (tiskanje CD-jev), kar pomeni, da ga lahko pričakujemo v avgustu. Ameriški trgovci bodo lahko začeli prodajati 3. avgusta minuto čez polnoč, uradni datum za ameriški trg pa je 5. avgust. Na Stari celini ga bodo dobili prvi najverjetneje Britanci okrog 6. avgusta, drugje pa zaradi lokalizacije okrog 13. avgusta. Končno!

66 komentarjev

IBM predstavil procesor Power 5

X-Bit Labs - IBM je včeraj predstavil prve komercialne izdelke, temelječe na procesorjih Power 5, ki so namenjeni rabi v najzahtevnejših strežniških okoljih. Vsak čip Power 5 ima dve jedri, ki si delita 1,92 MB drugo- in 36 MB tretjenivojskega predpomnilnika. Tipični procesor je tako MCM velikosti 95mm x 95mm s štirimi čipi (torej osmimi jedri), ki ima skupaj 144 MB predpomnilnika. Skupaj lahko naslovi do en terabajt pomnilnika. Procesor Power 5 sestoji iz 276 milijonov tranzistorjev, grajen je v 0,13-mikronski tehnologiji, tiktakal pa naj bi z 1,9 GHz. Novi procesorji bodo podpirali programe, ki so bili napisani za 64-bitne Power 4. Več podatkov.

14 komentarjev

Izšel PHP5

PHP - Končno smo dočakali dan, ko so razvijalci PHP-ja izdali končno različico PHP5.

Novosti je ogromno, najbolj pa prav gotovo izstopa nov objektni model, ki sedaj podpira skoraj vse "napredne" funkcije pravih OO jezikov. Med drugimi novostmi je prav gotovo najbolj zanimiva nova podpora za delo z datotekami XML in prenovljen vmesnik za komuniciranje z MySQL bazo.

Celoten seznam sprememb se nahaja tukaj, na voljo pa je tudi povezava z novostmi v bolj berljivi obliki.

5 komentarjev

Gates: DVD-ji bodo zastareli v 10 letih

več strani - Microsoftov ustanovitelj in najbogatejši mož na svetu nas je presenetil z izjavo v Frankfurtu, v kateri prepričano trdi, da bodo DVD-ji "zastareli in nepotrebni v najpozneje v desetih letih. Naravnost smešno je, da še vedno nosimo filme in glasbo na srebrnih diskih, ki jih moramo vtikati v računalnik." Gatesova vizija televizije v prihodnosti "brez DVD-jev, ki se lahko opraskajo ali jih izgubimo" je takšna: "TV nam bo pokazala, kar želimo videti in kadar želimo to videti. Ko bomo prišli domov, nas bo računalnik spoznal na podlagi glasu ali obraza. Poznal bo naše želje in priljubljene programe in česa otroci ne smejo videti." Flexbeta, Slashdot, Yahoo.

Seveda še vedno vsi prikimavamo, da je 640 kilobajtov pomnilnika več kot dovolj za naše potrebe.

30 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Ali na dopustu izklopite mobilni telefon?
Ne, brez njega mi živeti ni!43%
(385)
Vedno, potrebujem oddih.20%
(176)
Kaj je to dopust?19%
(174)
Izklopim, a ne zdržim več kot nekaj dni.14%
(127)
Nimam mobilnega telefona.4%
(39)
Skupaj glasov: 901


Novo anketo je predlagal kinkopf? Upam, da je anketa dovolj jasno zastavljena, če pa ni, pa kar vprašajte. Sicer pa je z "prehitevanjem" mišljen odstotni delež na trgu.

27 komentarjev