»

OpenGL, Mesa in Microsoft.

The Register - Okej, še ena dvovrstičnica [8-)]. Pred časom sem pisal o Microsoftovem nakupu licenc mnogih grafičnih tehnologij od podjetja SGI. Ta nakup pa bi lahko predstavljal potencialno orožje proti nečemur, kar v svetu 'linuxev' (eh, ta množina) pravijo 'Mesa' ter služi kot grafični vmesnik, ala OpenGL na drugih platformah. Kaj bi se zgodilo, če bi Microsoft zahteval od stvariteljev Mese plačilo licenčnin? Klik!

1 komentar

Ethernet : Firewire

Tweak Town - Na TweakTown-u so se vprašali, če lahko vedno bolj razširjen in hiter Firewire zamenja že malce ostareli in precej počasnejši 10/100 Ethernet.

V njihovem članku predebatirajo prednosti in slabosti Firewirea, ga preizkusijo in se vprašajo, kako je s podprtostjo v operacijskih sistemih. Kaj so glavne ugotovitve? Firewire je hitrejši, toda Windows9x ne izkoristijo vseh prednosti, preprostejša je povezava, toda na račun precej krajših kablov.


Preberite si tudi članek o Ethernetu na Slo-Techu.

0 komentarjev

Virtualna prestolnica

24 ur - Tridimenzionalni model Ljubljane, ki omogoča prikaz vseh 80.000 zgradb znotraj obroča ljubljanske obvoznice, je pripravil Oddelek za urbanizem MOL, model mesta pa je bil izdelan v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije. Tako so se lahko mestni veljaki (vključno z županjo) s pomočjo polarizacijskih očal sprehodili po ulicah Ljubljane kar iz sejne sobe, v virtualni obliki pa so videli tudi nekatere objekte, ki so še v fazi načrtovanja. Klik!

17 komentarjev

Ohišje z vodnim hlajenjem

Viper's Lair - V teh vročih dneh, ko temperatura naraste tudi do 30 stopinj Celzija, je dobro imeti čim boljše hlajenje za naše abake, najbolje seveda vodno. In kaj narediti, če ste bolj lene sorte in se vam ne da ukvarjati z izdelavo vodnega hlajenja in pa seveda vrtanjem in žaganjem po ohišju? Hja, kupite si ohišje, v katerega je vodno hlajenje že vgrajeno [:)]. Test enega takega kompletka si lahko...

9 komentarjev