»

Greenwaldova knjiga o aferi NSA, še nekaj novih metod prisluškovanja

Slo-Tech - Nekdanji Guardianov novinar Glenn Greenwald, ki mu je Snowden razkril in predal dokumente o vseprisotnem prisluškovanju NSA, je napisal knjigo No Place to Hide o tej aferi. Izšla je včeraj, v njej pa razkriva precej že znanih informacij o prisluškovanju, nekaj novih in predvsem celotno zgodbo od prvega stika s Snowdnom do velikih razkritij, čeprav ji nekateri recenzentje očitajo pomanjkljivo predstavitev Snowdnovega ozadja in mlačno predstavitev težkih odločitev, ki jih moramo sprejeti kot družba glede varovanja zasebnosti. A vseeno gre za najboljšo predstavitev njegovega novinarskega dela in odločitev, ki so vodile do razkritja največje prisluškovalne afere v zgodovini.

Podrobnostim se bomo lahko posvetili, ko bo...

25 komentarjev

Xbox končno tudi brez Kinecta

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da z dražjo konzolo ne more tekmovati s Sonyjevim PlayStationom 4, četudi sami ponujajo zraven Kinect. Odslej bo za sto dolarjev manj naprodaj tudi Xbox One brez Kinecta, in sicer bo stal 400 dolarjev, kar je enako kot Sonyjeva konzola. S tem poizkušajo rešiti glavni problem - Sony je prodal sedem milijonov konzol, Microsoft pa le pet milijonov.

Kaj bo to pomenilo za prodajo, je v intervjuju za Forbes poizkušal pojasniti Microsoftov direktor za marketing in strategijo Yusuf Mehdi. Pojasnjuje, da je Microsoft že več tednov razmišljal o razvezavi Xboxa in Kinecta, sedaj pa je čas za to dozorel. Glavna bojazen je seveda PlayStation 4, od katerega ga je sedaj...

33 komentarjev

Globalna penetracija mobilne telefonije 100 %

Slo-Tech - Na svetu je ta hip toliko uporabnikov mobilne telefonije, kot je prebivalcev, to je okrog 7,1 milijarde, ugotavlja Tomi Ahonen (in še marsikaj drugega). Čeprav v povprečju to pomeni, da je penetracija mobilne telefonije stoodstotna, velja številko vzeti z zrnom soli.

Da nima vsak Zemljan svojega mobilnega telefona, je več kot jasno. Že če odmislimo revnejši del prebivalstva v deželah tretjega sveta, je tu še cel kup otrok, ki telefonov tudi nimajo. Številka 7,1 milijarde se nanaša "naročnine", in sicer gre za meritev, koliko različnih aktivnih SIM-kartic je izdanih. Podrobnejša statistika razkriva, da je enoličnih uporabnikov 4,5...

16 komentarjev