»

Prvi dan Mobile Pwn2Own vsi telefoni padli kot zrele hruške

Slo-Tech - Za nami je prvi dan dvodnevnega tekmovanja Mobile Pwn2Own, ki poteka v okviru konference PanSec v Tokiu. Za razliko od klasičnega Pwn2Owna so tu tarče telefoni, katerih zaščito poizkušajo prijavljeni tekmovalci zlomiti. Prvi dan je bil njihov izkupiček stoodstoten.

Mobile Pwn2Own tako kot izvirno verzijo organizira Zero Day Initiative, ki je v lasti Hewlett-Packarda. Letošnja sponzorja sta Google in BlackBerry, ki sta prispevala za 450.000 dolarjev nagrad. Tekmovalci se merijo v več kategorijah.

Prvi dan so bili na tapeti iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, LG Nexus 5 in Amazon Fire Phone. Pet ekip se je lotilo štirih tarč in jih tudi zlomilo, pri čemer so našli devet hroščev. Korejska ekipa...

23 komentarjev

Apple A8X ima unikaten grafični čip

Poleg zmogljivejšega CPU-ja ima iPad Air 2 še izredno zmogljiv GPU

vir: AnandTech
AnandTech - Takoj po začetku prodaje Applove druge generacije iPad Air so mnogi začeli špekulirati in raziskovati, kakšen procesor je Apple uporabil v novi tablici. Povedali so, da gre za A8X, torej se je pričakovalo zmogljivejši grafični čip v primerjavi z A8 iz iPhone 6 in 6 Plus, po vzoru A5X in A6X iz starejših modelov iPad. Tokrat se je izkazalo, da je zmogljivejši še centralni procesor, kar so pokazali testno-informacijski programi. A marsikaj je ostalo zabrisano brez slike samega jedra, te pa ni bilo mogoče dobiti takoj. Zdaj so sliko dobili pri Anandtechu iz skritega vira in s svetom delili informacije. Slike žal na željo vira še niso objavili.

Potrjeno je, da je procesor trojedrnik, kjer so jedra identična paru jeder iz Apple A8, gre za nekoliko izboljšana...

19 komentarjev