»

Kiblix 2003 se je pričel

Kiblix.org - Z današnjim dnem se je v Mariboru začel 2. mednarodni IT Linux festival, ki bo potekal še jutri in v soboto. Na sporedu so zanimiva predavanja, katerih neposredni prenos si lahko ogledate kar prek interneta, kar je vsekakor pohvalno, ali pa prek amaterskega video signala na frekvenci 1280 MHz. Spisek vseh predavanj, ki pokrivajo veliko področij Linuxa, je na voljo na tem naslovu. Vse ostale informacije pa najdete na domači strani festivala.

5 komentarjev

Ideja za vodno hlajenje

Hard H2O - Ker med novicami že dolgo ni bilo nobene modifikacije, naj vam pokažem zelo lepo narejeno vodno hlajenje (v bistvu samo rezervoar za vodo). Obarvana voda, rezervoar iz pleksi stekla ter LED dioda in učinkovito vodno hlajenje lahko postane še paša za oči. Tole je sicer industrijska rešitev, a vsekakor jo lahko postavimo kot zgled vsem domačim modelarjem in "modifikatorjem™". Hard H2O.

4 komentarji

Kako namestiti več Internet Explorerjev?

Slo-Tech - Oblikovalec spletnih strani Joe Maddalone je želel svojo pravkar dovršeno stran preizkusiti tudi v starem Explorerju. Toda ... kaj mu je storiti? Naj namesti VirtualPC ali VMWare in znotraj še eno kopijo Oken?

Nikar ne stopajte iz Audija v Yugota! Za vse sorodne duše (bodisi HTML programerje bodisi nostalgične IE uporabnike) je našel lažjo rešitev. Stare različice Microsoftovega brskalnika je od sedaj mogoče namestiti tudi iz zip arhivov.

Če želite o tem dosežku vedeti kaj več, potem brez naj vas nagoni povedejo k izvirni novici in na to zanimivo stran, polno uporabniških izkušenj.

33 komentarjev

Predavanje: Kultura elektronske pošte

Slo-Tech - Novo predavanje v Kiberpipi. Tokrat je v torek 18. novembra ob 18:00 na vrsti predavanje Domna Saviča z naslovom Kultura elektronske pošte.

V informacijski družbi se hitrost misli meri s kliki. Komunikacija poteka po spletu in elektronska pošta je postala glavni nosilec sporočil. Svoboda govora in misli je na spletu dobila novo dimenzijo. Vendar pa s svobodo pridejo pasti nereda. S hitrostjo...nesreče zaradi neprilagojenosti.

Kultura elektronske pošte skuša na uporabniku prijazen in nevsiljiv način pokazati pravo pot in ga nanjo tudi usmeriti. S pregledom skozi zgodovino in s praktičnimi primeri opozori na prve znake kaosa in ponudi rešitev znotraj sistema praktičnosti. Kultura elektronske pošte se v prenovljeni obliki po več kot dveh letih vrača na mesto zločina.

Predavanje namenjeno tudi tistim, ki mislijo, da o internetu vedo že vse. Poudarek je na e-pošti kot sredstvu medsebojne komunikacije in kako iz njega lahko potegnemo maksimum za pošiljatelja in prejemnika.

0 komentarjev

Vrnitev kralja brez Sarumana

BBC - Christopher Lee je za BBC povedal, da ga na žalost ne bomo videli v tretjem, zadnjem delu filma Gospodar prstanov. Zakaj?
Cheistopher Lee ne more povedati, ker ga drži pogodba k filmu. Razumljivo. Ugibanja pa se vrtijo okrog tega, da je zadnji del knjige Return of The King prevec dolgočasen za film. Tako tudi dogodkov v Shire-u ne bomo videli.

Christopher Lee je igral Sarumana, dobrega čarovnika, ki ni bil več tako zelo dober in je prestopil na temno stran. V zadnjem delu trilogije Gandalf z njim malce "obračuna"... Še novica. Tukajle.

Tako kot nismo videli Toma Bombadila in tako kot je Arwen že kar v prvem filmu začela okrog skakat... Ah ja... skoda...

13 komentarjev