»

Demonstracija uradnega kopiranja Blu-ray filmov

vir: engadget
engadget - Pioneer se je po ukinitvi proizvodnje plazemskih televizorjev odločil kupcem ponuditi enoten multimedijski sistem, ki so ga poimenovali Entertainment Tap. Njihov namen je združiti vse video in zvočne vhode iz različnih naprav in virov (Blu-ray in DVD ter CD predvajalniki, spletne baze filmov, itd.) ter jih preobleči v enoten uporabniški vmesnik. Del tega je tudi podpora t.i. Managed Copy, ki dovoli ustvarjanje varnostne kopije Blu-ray filma. Še več, postopek izdelave kopije so močno poenostavili, saj zahteva zgolj nekaj pritiskov na gumb in vnos varnostne PIN kode (ki preprečuje npr. otrokom kupiti za nekaj tisoč dolarjev filmov), izdelava kopije pa nato poteka pri približno 5x hitrosti predvajanja filma, seveda odvisno od zmogljivosti pogona. Pri Pioneerju še...

1 komentar

Specifikacije ATI Radeon HD 5870

Pobegla prosojnica

vir: Expreview.com
Expreview.com - Uradne zmogljivosti novih Radeonov bodo predstavljene šele čez dober teden dni (22. septembra), a vseeno prenekatere informacije pobegnejo pred izidom. Tako se je zgodilo tudi tokrat, ko so že na voljo nekateri podatki Radeonov HD 5870 ter slike golih kartic.

Glede na prosojnico, ki so jo objavili na ATI forumu, bo gigabajtni model stal manj kot 400 $ in bo uporabljal GDDR5 pomnilnik s frekvenco do 1300 MHz, ki je z jedrom povezan prek 256-bitnega pomnilniškega vodila. Jedro s 1600 stream procesorji, ki bo teklo pri 850 MHz, bo zmoglo preračunati kar 2,72 TFPLOS. A teh 1600 stream procesorjev oz. 2,1 milijardi tranzistorjev zasede veliko prostora, 338 mm2 v 40 nm-proizvodnem procesu.

Model z gigabajtom pomnilnika ima...

38 komentarjev

Microsoft resda kršil patente, a odškodnina je previsoka

Reuters - Microsoft je aprila lani izgubil tožbo proti francoskemu podjetju Alcatel-Lucent zaradi kršitve patentov. Zaradi kršitve patenta, ki opisuje tehnologijo za vnos datumov v koledar v Outlooku (tako imenovani "Day patent"), je porota takrat prisodila Francozom 358 milijonov dolarjev odškodnine. Microsoft se je na razsodbo pritožil in sodni mlini so do danes mleli. Pritožbeno sodišče je odločilo, da je Microsoft resnično kršil patente, a je prisojena odškodnina nerazumno visoka, zato bo postopek ponovljen. Microsoft je bil z odločitvijo zadovoljen in po besedah tiskovnega predstavnika Kevina Kutza že načrtuje naslednje poteze. Medtem je predstavnik Alcatel-Lucenta izrazil razočaranje nad zavrnitvijo odškodnine.

14 komentarjev

Standard 802.11n potrjen

Reuters - Kot smo poročali poleti, je s septembrom standard 802.11n resnično dočakal končno verzijo. Nov standard za brezžični LAN, ki ga je ta teden potrdil IEEE, podpira hitrosti prenosa do 300 megabitov na sekundo, kar je šestkrat hitreje od dosedanjega 802.11g, in večji domet. Proizvajalci so seveda pograbili novost in že do sedaj, ko je bil standard v fazi osnutka (n draft), izdali kopico naprav s podporo zanj. Končna verzija se od nje ne razlikuje bistveno, tako da bodo že izdelane naprave v najslabšem primeru potrebovale le nadgradnjo firmwara za nemoteno delovanje. Vse specifikacije standarda bodo objavili sredi oktobra.

35 komentarjev