»

Windows 2000 v Windows 2000 server?

SiOL - Na SiOLovi strani sem prebral, da obstaja programček, ki vam pretvori Windows 2000 Professional v Windows 2000 Server. Kako? Znano dejstvo je, da se družine windows OSjev ne razlikujejo nikjer, razen v registru. Torej program NTSwich samo zamenja te ključe v registru in viola! Imate server verzijo. Seveda ni vse tako lepo, saj nad temi ključi v registru bedijo posebni programi, ki preprečujejo spremembo ključev. Opis, kako program deluje, dobite v celoti tukaj, vendar ga avtorji ne ponujajo več na njihovi strani, zaradi legalnih problemov (Microsoft ima dolge prste, hehe). No, zadeva naj bi delovala nekako takole:
  • program najprej naredi backup registra
  • popravi nekaj ključev v backup registru
  • restarta računalnik z novim registrom.
In če imate srečo boste dobili Windows 2000 Server! Baje na bi delovalo tudi na WinXP (dobili bi windows whistler server - beta .NET server), vendar avtorji ne priporočajo, saj ni preizkušeno.
...

16 komentarjev

Matrox Parhelia 512

Slashdot - Zadnje čase velja mnenje, da bo Matrox zaradi tehološke zaostalosti propadel.
A glej ga zlomka, tipi očitno zadnji dve leti niso samo spali na 2D lovrikah, pač pa so pripravljali svoj prihod v 3D trg... Sicer naj bi bile nove kartice najavljene šele 14. maja, ampak ker se nekateri niso držali (kilavih) NDA pogodb, so prve informacije že prišle ven.

Specifikacije, v kolikor držijo so zares impresivne:
sorround gaming
512bitni interno vodilo, 256bit DDR zunanji ram (z max 256Mb)
quadvertex shader
RAMDAC, ki zmore 10 bitne RGB globine
FSAA-16 antialiasing (ka pa vem kaj je to)
do 36 stopenjsi shader


Tule je sicer članek v ruščini, ampak raje si poglejte vse slikce... Nisem gamer, ampak ob taki kartici me vseeno mal zmrazi.
In še nekaj slikc tu

18 komentarjev