»

Google in Foxconn sodelujeta v robotiki

The Wall Street Journal - Google se resno podaja v robotiko, kažejo njegovi nedavni nakupi in partnerske povezave. Lani smo pisali o nakupu podjetja Boston Dynamics, a to ni bil edini primer, le najbolj odmeven. Sicer pa je Google lani kupil kar osem podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem robotov in robotiko.

Idealni poligon za preizkus robotov je proizvodnja računalniške opreme in nihče ni večji proizvajalec kot kitajski Foxconn. Wall Street Journal je izvedel, da se je Googlov Andy Rubin sestal z direktorjem Foxconna Terryjem Gouom, s katerim sta se pogovarjala o nadaljnjem sodelovanju podjetij na področju robotike. Povejmo, da je Rubin do lani vodil projekt Android v Googlu, odslej pa vodi enoto za robotiko.

Na sestanku je Gou izrazil...

177 komentarjev

Velik DDoS napad na CloudFlare

Slo-Tech - CloudFlare je povedal, da so bili včeraj in danes tarče enega največjih napadov DDoS, ki je presegal celo lanski napad na Spamhaus. Konični promet je dosegal vrednosti 400 Gb/s, kar je približno 100 Gb/s več od lanskega napada na Spamhaus.

Izvor in vzrok napada še nista znana. Storilce bo težko odkriti, saj so uporabili metodo povratnega napada prek NTP (NTP reflection attack). NTP (network time protocol) se uporablja za sinhronizacijo ur računalnikov, mogoče pa ga je tudi zlorabiti. Izvedba napada je že znana, obramba pa preprosta. Napad zlorabi ukaz monlist, ki deluje v verzijah NTP strežnikov pred 4.2.7p26. Strežnik se na ta ukaz odzove z dolgim odgovorom, v katerem navede nedavno zgodovino povezav NTP-odjemalcev. To je...

3 komentarji