»

Windows 8 uvaja hitri zagon

ZDNet - Še ena izmed vrste novih funkcij, ki jih Microsoft napoveduje za prihajajoči operacijski sistem Windows 8, bo tako imenovani hitri zagon. Gre za funkcijo, ki bo poizkušala premostiti vrzel med hladnim zagonom, ki kljub optimizacijam na novih računalnikih še vedno traja predolgo, in obnovitvijo iz stanja hibernacije, ki je povezana z zapisovanjem velike količine podatkov na disk in branjem z njega ter počasno degradacijo.

Pri klasični zaustavitvi sistema se končajo vse seje v uporabniškem in jedrnem delu operacijskega sistema, tako da se sistem pripravi na popoln izklop. Pri hibernaciji se to ne zgodi, ampak se celotna vsebina delovnega pomnilnika prepiše na trdi disk, kar omogoči obnovitev z iste točke. Nova funkcija v Windows 8 pa stori nekaj vmesnega. Zaustavijo in zaključijo se vse uporabniške seje, medtem ko se jedrne seje, ki jih je običajno manj in zavzemajo...

119 komentarjev

Konec meseca nekontrolirano iztirjenje satelita

Space - NASA je najavila, da bo odsluženi satelit za raziskave zgornje atmosfere UARS (Upper Atmosphere Research Satellite), ki je bil v orbito poslan leta 1991, konec septembra ali oktobra ponovno vstopil v atmosfero in večidel zgorel, medtem ko bodo manjši kosi padli na Zemljo. Nevarnosti za ljudi ni.

Satelit, ki tehta skoraj sedem ton in je dolg dobrih deset metrov, je Discovery utiril leta 1991 in je nato opravljal svoje poslanstvo do decembra 2005, ko ga je NASA odpisala. Da ne bo prispeval k vesoljskim smetem (ki so vedno večji problem), ga bodo sedaj iztirili. Čeprav večina materiala zgori na poti na Zemljo, simulacije kažejo, da bo okrog pol tone delcev vseeno padlo na...

37 komentarjev

Dokončna prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji

PC World - Sodišče v Düsseldorfu je včeraj v postopku Apple proti Samsungu Germany dokončno odločilo, da podjetje v Nemčiji in drugih državah EU (omejitev velja za Samsung Germany, ostale podružnice ga smejo v drugih državah EU) ne sme prodajati Galaxy Taba 10.1, ker je preveč podoben Applovemu iPadu 2. Konkurenčni izdelki, kot so recimo Asusovi in Toshibini, z drugačnim dizjanom jasno kažejo, da opravljajo tudi druge funkcije kot iPad 2, pojasnjuje sodnica Johanna Brückner-Hofmann. Samsung je že napovedal pritožbo na Višje sodišče v Düsseldorfu.

Samsungov...

133 komentarjev