»

Novosti na Slo-Techu

Slo-Tech - Slo-Techerji smo eni veliki Oksimorončki™, saj nas največja delovna vnema zagrabi ravno med prazničnimi časi. Danes lahko na strani pogledate dve novi stvari:
  • Pred dnevi smo odprli novo sekcijo Slo-Techovih ozadij, ki so bila nekaterim bolj, drugim manj všeč. No, rečeno je bilo tudi, da lahko kdorkoli naredi ozadje za Slo-Tech ter nam ga pošlje v objavo. To je naredil jetam ter napravil zelo očesu všečno božično novoletno ozadje.
  • Hkrati se je porodila tudi ideja o novem oddelku, ki bi še olajšal brskanje po forumu. Oddelek je viden samo prijavljenim uporabnikom, ter nosi ime "Moje teme" -- vidite ga tudi v levem meniju, v sekciji "Forum". Oddelek vam prikaže teme, zbrane iz vseh oddelkov, v katerih ste sodelovali oziroma še vedno sodelujete, in hkrati v temi obstajajo odgovori, katerih še niste prebrali. Zelo uporabno za tiste, ki bi radi spremljali aktivnost tem, v katerih so že sodelovali. Klik!
Smo pridni, ali smo le pridni? [:D] ...

18 komentarjev

Nova recenzija

Slo-Tech - DrSergioDJ se je ponovno izkazal in spisal novo recenzijo. Tokrat si je ogledal film z naslovom America's Sweethearts (Ameriška ljubljenca), ki se ponaša z mnogimi že uveljavljenimi igralci, a samo ti očitno niso dovolj, da bi si film prislužil odlično oceno. Zahtevana je pač vsestranskost. Komentirajte!

0 komentarjev

Prenosni procesor v PC

VR - Zone -

Vgrajevanje običajnih različic procesorjev v prenosne računalnike ni nič nevsakdanjega, saj v želji po zmanjšanju stroškov izdelave in nižji ceni (pojavijo se sicer težave s hlajenjem, a pustimo to) to počne mnogo manj znanih podjetij, a obraten postopek je mnogo redkejši. Toda to še ne pomeni neizvedljiv.

Na VR-Zone so se tako odločili v namizni računalnik vgraditi prenosno različico Penituma 4, ki je mnogo hladnejša (tudi dražja), nakar so ubog procesor navili do onemoglosti. In rezultati? Hja, 210 MHz FSB pri zaklenjenem množilniku niti ni tako slabo ...

10 komentarjev

Retrospektiva

Overclockers Australia -

Torej, leto 2002 se je končalo. Včeraj smo obrnili še zadnjo stran, sedaj pa je napočil čas za različna preračunavanja ter analiziranja preteklega leta. Kar se tiče letošnjega leta z računalniške smeri smo na Slo-Techu že potegnili črto, nekatere spletne strani pa kanijo to storiti šele sedaj.

Tokrat imate pred seboj štiri poglede na preteklo leto:

  • Na The Tech Report so na treh straneh kratko in jedrnato opisali najpomembnejše lanske računalniške stvaritve, klik!
  • Na Bjorn3D so bili malce obsežnejši; lansko leto so si ogledali na osmih straneh ter se ozrli tudi v prihajajoče. Klik!
  • Na OC Addiction pa so se odločili podeliti svoje računalniške "oskarje" leta 2002. V kratkem in preglednem članku so tokrat našteli naj izdelke preteklega leta za vsako kategorijo, Klik!
  • Če pa vam ti "oskarji" niso povešči oz. jim ne verjamete, potem si lahko ogledate tudi izbor strani Hexus.

...

0 komentarjev

DirectX 8 ali 9?

Viper's Lair - Senitel je pred kratkim spisal lep članek, kjer se je DirectX-a lotil s teoretične strani in bi moral potešiti vso vašo lakoto po znanju, za vse, ki pa vas zanima le in zgolj surova razlika med osmico in devetico, so članek spisali na ViperLair. V svojem članku so testirali kartici GeForce4 Ti4600 ter Radeona 9700 Pro -- oba z DirectX 8 in DirectX9 knjižicami -- v 3D Marku 2001SE ter igri Unreal Tournament 3. Se splača? Hja ...

5 komentarjev