» »

Bing Chat na voljo vsakomur

Bing Chat na voljo vsakomur

Microsoft - Pri Microsoftu so obelodanili naslednje korake v razvoju z GPTjem podprtega iskalnega bota Bing Chata; tako vstopa v odprto preizkušanje in dobiva nove sposobnosti, predvsem v smeri grafičnega prikaza in iskanja.

Ni videti, da bi javna opozorila strokovnjakov za strojno učenje kakorkoli ustavljala Microsoft pri njegovem silovitem naletu z vključevanjem algoritma GPT v stvarne izdelke. Čeprav je februarsko lansiranje prenovljenega iskalnika/bota Bing Chata v obliki zaprtega beta testiranja postreglo z več težavami, je storitev že tri mesece pozneje na voljo vsakomur ... z Microsoftovim uporabniškim računom, to je. Toda pomembnejše so najave zmogljivosti, ki naj bi prišle "v bližnji prihodnosti". Bing Chat bo tako znal odgovore vračati v obliki grafov in slik, napravljenih z Bing Image Creatorjem, ki sicer stoji na podlagi družine algoritmov DALL-E in je samostojno na voljo od aprila. Takšna funkcionalnost bo uvedena tudi v obratni smeri - z iskanjem s prepoznavo slik, pri čemer je s tehničnega stališča pomembna omemba neke sorte multimodalnosti, torej algoritmov, zgrajenih na kombiniranih tekstovnih in grafičnih podatkih, čeprav v tem hipu še ni jasno, kakšna bo implementacija.

Veliko obsežnejša naj bi bila kmalu tudi zgodovina pogovorov, ki bo obenem omogočala kompaktno iskanje, kar je zanimivo predvsem z vidika, da je ravno to na začetku botu delalo največje težave, saj ga je redno pahnilo v bizarno haluciniranje. In nazadnje, v nameri Bing Chat preobraziti v veliko platformo bodo v Redmondu kmalu omogočili izdelavo zunanjih vtičnikov za spajanje z drugimi storitvami; na štartu sta denimo omenjena Wolfram Alpha in OpenTable. Da se pri Microsoftu ne ozirajo kaj dosti na pozive po upočasnitvi razvoja, je razumljivo, če upoštevamo njihovo trditev, da naj bi sleherni odstotek trga iskalnikov, ki ga odškrnejo Googlu, prinesel 2 dodatni milijardi dolarjev. Predvsem pa gotovo ne bodo po več desetletjih životarjenja Binga na drugem mestu iz rok mirno izpustili priložnosti, da Googlovemu iskalniku prisolijo kako zaušnico.

8 komentarjev

Ganon ::

Pri Operi so ga vgradili že par mesecev nazaj.



MatejMatej ::

GPT is the real Web3.0.

_Denny_ ::

Ko sem nazadnje poskušal Operino integracijo, si za to rabil OpenAI račun (ne dam jim telefonske, že tako imam dovolj spama), tu pa rabiš samo Edge in MS račun, ki ju ima praktično vsak uporabnik Windowsa. Za igranje brez ustvarjanja računa ali kakih posebnih omejitev še obstaja Perplexity AI.

Sicer pa je Bingovo čudo po "lobotomiji" več ali manj neuporabno...vprašaš nekaj normalnega, začne ti odgovarjati, potem pa pride to grde besede in izbriše celoten odgovor; daljši kot je odgovor, večja je verjetnost pojava nedovoljene besede. Vse, kar bi mogoče imelo nekaj veze z avtorskimi pravicami (šale, besedila pesmi, odlomki člankov, ipd.) ali znanimi osebami tudi odpade. Glede brisanja včasih uspe po večih poskusih, samo potem več ni razloga za uporabo chata, ker je navaden search hitrejši.

Skratka, večino časa dobiš ta odgovor, sploh če je zadeva v zmoti in se ne strinja s teboj:
I’m sorry but I prefer not to continue this conversation. I’m still learning so I appreciate your understanding and patience.🙏

Najbolj mi je ostal v spominu "pogovor" o izidu 32Gbit DDR5 čipih in 64GB UDIMM modulih, kjer me je stvar vztrajno prepričevala, da so že zunaj in ne poznam razlike med biti/bajti, potem po omembi 24Gbit čipih in 48GB modulih sem bil lažnivec ("preveri svoje vire in ne verjemi vsemu kar piše na internetu ;)"), na koncu po lepljenju linka z dokazom pa zgornji odgovor in prekinitev seje...kot otrok :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

OutOfTheBox ::

Čeprav BING kakor iskalnik sploh ni slab, mi vsaj po občutku deluje daleč od ChatGPT-ja.

filip007 ::

Ni treba biti več logiran in seveda deluje samo v Edge, nevem recept za zmago ali nič od tega.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Lonsarg ::

Zaenkrat po testiranju imam nekak takle filing:

ChatGPT boljsi za tezja vprasanja in kadar hoces daljse odgovore, v zameno za veliko vec false informacij

Bing Chat boljsi za kratke jedrnate odgovore in tocnost informacij (v primeru Balanced ali Precise nastavitve). Vse to v zameno za manjsi vow efekt, pac neka zmes med iskalnikom in ChatGPT.

Skratka imajo problem da ce odrezejo false positive informacije kar naenkrat postane zadeva precej manj vedna :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Karamelo ::

chatgpt je trenutno najboljši

joze67 ::

vsakomur ... z Microsoftovim uporabniškim računom, to je.
Vidim, da je ChatGPT tudi ta prispevek (so)ustvaril. Ni vse zlato, kar je angleško.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenAI naznanil GPT-4

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
279713 (5392) Miki N
»

Samsung razmišlja o zamenjavi Googla za Bing

Oddelek: Novice / Brskalniki
73712 (2174) tikitoki
»

Bing zabeležil porast uporabnikov

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
183828 (1716) AtaŠtumf
»

Microsoft svoji umetni inteligenci prisiljen pristriči peruti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
359304 (4923) fulk

Več podobnih tem